Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tι ισχύει για το αμετάθετο των νεοπροαχθέντων αρχιφυλάκων

Κείμενο ενημέρωσης του Θεόφιλου Παπαδάκη από την εφημερίδα σύγχρονη αστυνομία.

"Συνάδελφοι, με τις νέες διατάξεις του άρθρου 9 του 75/2016 με το οποίο έγινε τροποποίηση στο άρθρο 15 του π.δ. 100/03, που αφορά τις μεταθέσεις των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, από την 1/9/2016 και στις εξής ισχύει το αμετάθετο και στις εξής περιπτώσεις που όπως εύκολα διαπιστώνουμε στην τελική, σχεδόν οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν αμετάθετο:

Α) Έχουν αμετάθετο όσοι μετατέθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) στην περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) του τόπου συμφερόντων τους κάτι που ισχύει και για τους συναδέλφους πρώην ΕΦ και ΣΦ που με μόρια όμως μετατέθηκαν στον τόπο συμφερόντων τους και έπειτα αφού ονομάστηκαν Αστυφύλακες σύμφωνα με το ν. 3686/08, προήχθησαν σε Αρχιφύλακες με εξετάσεις.

Β) Έχουν αμετάθετο όσοι όταν εξήλθαν ως νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες από τη Σχολή Αστυφυλάκων και τοποθετήθηκαν σε οποιαδήποτε περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ ή ΓΑΔΘ ή Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) όπως ορίζει το άρθρο 7 του π.δ. 100/03 (τοποθετήσεις νεοεξερχομένων Αστυφυλάκων),

δηλαδή ισχύει το αμετάθετο εφόσον υπηρετούν σε Υπηρεσίες τις πρώτης περιοχής μετάθεσης κατά την τοποθέτησή τους και χωρίς να χρειάζεται αυτή η περιοχή να είναι ο τόπος συμφερόντων τους. Επίσης όλοι οι συνάδελφοι πρώην ΕΦ και ΣΦ που ονομάστηκαν Αστυφύλακες με το ν. 3686/08, που
υπηρετούν και αυτοί μέχρι την προαγωγή τους σε Αρχιφύλακες με εξετάσεις, στην πρώτη περιοχή μετάθεσης που τοποθετήθηκαν όταν εξήλθαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφυλάκων, όταν δηλαδή είχαν αρχικά καταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία, έχουν και αυτοί αμετάθετο βάσει των ανωτέρω.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια