Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λευκοχώρι Γαστούνης: Προσέλαβαν Security να φυλάει το χωριό!

Το Λευκοχώρι Γαστούνης είναι ένα φιλήσυχο χωριό με περίπου 500 μόνιμους κατοίκους αλλά είναι ένα από τα χωριά που έχει πληγεί περισσότερο από τους διαρρήκτες. 


Το τελευταίο διάστημα το χωριό το έχουν ρημάξει οι συμμορίες διαρρηκτών, ενώ κάποιοι κάτοικοι αποφεύγουν πλέον να δηλώνουν τις διαρρήξεις στην αστυνομία και να  καταθέτουν μηνύσεις, γιατί γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια διαδικασία δίχως αποτέλεσμα.
Οι κάτοικοι ύστερα από πρόταση του προέδρου του χωριού πήραν πριν από περίπου ένα μήνα μια απόφαση που τους επιτρέπει να κοιμούνται πιο ήσυχα: ανέθεσαν την φύλαξη του χωριού σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
Όπως μας εξηγεί ο δραστήριος πρόεδρος της ΤΚ Λευκοχωρίου κ. Άγγελος Μαράτος, «οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου για συζήτηση δράσεων και προληπτικών μέτρων προστασίας των κατοικιών μας από διαρρήξεις και κλοπές με την πλειοψηφία των κατοίκων να αποδέχεται την πρόταση του τοπικού συμβούλιου το Λευκοχώρι να φυλάσσεται από Ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας με σκοπό την διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».
Κάτοικος του χωριού, ο κ. Ζέζας Παναγιώτης δήλωσε: «Το μοναδικό πρόβλημα του χωριού μας είναι οι συχνές διαρρήξεις πού προφανώς γίνονται από ρομά. Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι συμφωνήσαμε όλοι οι κάτοικοι να αναθέσουμε την φύλαξη του χωριού μας σε εταιρεία secyrity. Κάθε βράδυ μέχρι το πρωΐ οι άνδρες της εταιρείας περιπολούν στο χωριό και ελπίζουμε πως αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους διαρρήκτες. Κουραστήκαμε από τα συχνά συμβάντα. Πληρώνουμε 10 ευρώ το μήνα κάθε οικογένεια και κοιμόμαστε πιο ήσυχοι. Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία του προέδρου μας του Άγγελου Μαράτου», υπογράμμισε ο κ. Ζέζας.

Του Κώστα Ζαφειρίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια