Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΒMW: Τέλος τα κλασικά ταμπλό, έρχονται τα ολογράμματα

Ένα νέο τρόπο στην επικοινωνία οδηγού – αυτοκινήτου εισάγει η BMW, που καταργεί όχι μόνον τα κλασικά ταμπλό αλλά ακόμη και τα πιο «σύγχρονα» ψηφιακά. 

Το σύστημα με κωδικό όνομα BMW HoloActive Touch εισάγει μια εντελώς νέα πρακτική στην επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητό του και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο, της αμερικανικής CES, από 5-8 Ιανουαρίου 2017 στο Λας Βέγκας.
Όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου απεικονίζονται μέσα από μια προβολή τριδιάστατων εικόνων στο εσωτερικό, μέσα από τις οποίες ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται όλα τα συστήματα του οχήματός του. Αυτό θα γίνεται είτε μια μια απλή κίνηση του χεριού, είτε και μέσα από φωνητικές εντολές.
Παράλληλα, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει το πού ακριβώς θα προβάλλονται αυτές οι τρισδιάστατες εικόνες, έτσι ώστε ο καθένας να τις έχει εκεί που πραγματικά τον βολεύουν. Για παράδειγμα, ένας δεξιόχειρας οδηγός και ένας αριστερόχειρας θα μπορούν πλέον να επιλέξουν ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητές του. 
Ο οπτική εικόνα που θα αντιλαμβάνεται το μάτι του οδηγού είναι αυτή μιας οθόνης αφής, όμως στην πραγματικότητα αυτή θα είναι εικονική και ο χρήστης θα κάνει τις επιλογές του στον... αέρα. 
Επί της ουσίας πρόκειται για μια τεχνολογία... ειδώλων, κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας που όσο και αν φαίνεται εξωπραγματικό είναι πολύ κοντά στο αύριο. Μην ξεχνάμε ότι η BMW έχει ήδη υιοθετήσει στα αυτοκίνητά της, την επιλογή πολλών λειτουργιών που γίνονται απλά με την κίνηση του χεριού στον αέρα.
Η νέα σειρά 5 για παράδειγμα (διαβάστε ΕΔΩ τις εντυπώσεις του DRIVE από την πρώτη γνωριμία μαζί της), ενσωματώνει πολλές ανάλογες λειτουργίες.  

drive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια