Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διάλογος στο indymedia για το φοιτητικό βραχιολάκι των Ρωμανού και Ντάλιου

Το έναυσμα για τον διάλογο δόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου από αναγνώστη του athens.indymedia.org που υπέγραψε ως @νίκος. 

Διάβαζα εχθές σε
ενα site (bloko.gr) τη συνέντευξη της μητέρας του Νίκου Ρωμανού που λέει για τις εκπαιδευτικές άδειες. Είπε οτι πρώτος πήρε ο Αργύρης Ντάλιος απο την υπόθεση Βελβεντού και αμέσως μετά ο Νίκος Ρωμανός. Είπε οτι αυτό γίνεται εδώ και δύο μήνες. Φαντάζομαι αφου δεν το διεψευσε κανείς θα ισχύει προφανώς. Έχω κάποια ερωτήματα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
1) Αυτός το βραχιόλι απο ποια εταιρία είναι?
2)Αν αρνηθεί ο κρατούμενος να το βάλει τι γίνεται? Πως του επιβάλλουν? Ή απλά το αποδέχεται ο κρατούμενος?
3)Αφου εκπαιδευτικές άδειες υπήρχαν πριν και μάλιστα χωρίς το βραχιολάκι τελικά τι άλλαξε μετά την απεργία του Νίκου Ρωμανού πρακτικά? Πριν ήταν χωρίς βραχιολάκι και τώρα με βραχιολάκι. Αυτό δεν το λές και κέρδος για αυτό ρωτάω κάποιον που να ξέρει.
4)Απο τα  10 βραχιολάκια γεωεντοπισμού το οτι τα 2 έχουν μπει σε πολιτικούς κρατούμενους επιβεβαιώνει το καθεστώα εξαίρεσης που υφίστανται. Πω

διαφωνώ

από @ 12/12/2016 11:54 μμ.

Συνοπτικά να σου απαντήσω σε αυτα που ρωτάς τουλάχιστον οσο ξερω.
1) Νομίζω η εταιρία ειναι η Group 4 που έχει και ιδιωτικές φυλακές στην Αμερική και χρηματαποστολές σε όλο το κόσμο κλπ.
2) Ρε σύντροφε τι ρωτάς? Προφανώς το αποδέχεται ο κρατούμενος. Δεν του το επιβάλλουν. Αυτός το ζητάει.
3) Αυτό είναι κάτι που έχεις απόλυτο δίκιο. Ουσιαστικά ο νόμος έγινε χειρότερος μετά την απεργία πείνας αφού το μόνο που άλλαξε είναι οτι απο εκεί που κάποιος κρατούμενος έπαιρνε άδεια χωρίς κανένα περιορισμό τώρα πρέπει πρώτα να περάσει κάποια μαθήματα και μετά να του βάλουν βραχιολάκι για να βγεί. Άρα ο νόμος έγινε όντως χειρότερος.
4)Εδώ διαφωνώ τελείως. Το οτι απο 10 βραχιολάκια τα 2 τα έχουν πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι απόδειξη εξαίρεσης προς το χειρότερο αλλά αντίθετα υπέρ τους αφου με πολύχρονες ποινές (πάνω απο 25 χρόνια) παίρνουν άδεια στα 3 χρόνια φυλακή. Αυτό είναι κάτι που θα το ήθελαν όλοι οι κρατούμενοι άρα δεν είναι αρνητική εξαίρεση.

Δυσρηχώς φοβάμαι οτι η αποδοχή τέτοιων μέσω επιτήρησης θα εξαπλώθει σε όλο το κίνημα σαν περιοριστικός όρος για συλληφθέντες απο πορείες κλπ. Ελπίζω να διαψευστώ.

Αν δεν γνωρίζεις καλά είναι να ρωτήσεις

από @ 13/12/2016 10:31 πμ.

Η εκπαιδευτική άδεια, πριν την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, δινόταν μόνο μετά την έκτιση του 1/5ου της ποινής σκαστά. Δηλαδή, θα δινόταν μετά τα 5 χρόνια τόσο στον Αργύρη όσο και στον Νίκο. Δηλαδή το 2018. Αν θεωρείς ότι δεν κερδήθηκε κάτι είναι γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο ασφυκτικό είναι να ζεις ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΟΣ, επί χρόνια στο ίδιο μέρος (φυλακή), για να καταλάβεις το απλό ότι μία επιτήρηση που σου επιτρέπει μία στοιχειώδη ελευθερία κινήσεων έστω και για λίγες ώρες κάθε εβδομάδα είναι πολύ πιο ανακουφιστικό για τον κρατούμενο. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί τη συνθήκη της φυλακής, απλά την κάνει πιο βιώσιμη. Όπως η αύξηση του μεροκάματου των εργαζομένων δεν αναιρεί τη μισθωτή σκλαβιά. Αλλά μέχρι την ολική καταστροφή των συνθηκών αυτών, δεδομένου ότι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε εντός τους, αγωνιζόμαστε ΚΑΙ διεκδικώντας καλύτερους όρους ύπαρξης μέσα σε αυτές. Και από τους μερικούς αγώνες στοχεύουμε πάντα στους οδικούς.

α

από @ 13/12/2016 1:49 μμ.

Καλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η συγκεκριμένη τροπολογία σύμφερε τον ίδιο που για χάρη του έγινε άλλωστε γιατί πήρε την άδεια του νωρίτερα. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι κρατούμενοι φορτώθηκαν το βραχιολάκι και εξ αποστάσεως φοίτηση δηλαδή και να τους παρακολουθούν όταν βγαίνουν και να μην τους αφήνουν να βγαίνουν και να τους λένε αν θέλουν να σπουδάσουν εξ αποστάσεως.

;

από @ 13/12/2016 1:50 μμ.

Κάπου διάβασα ότι το βραχιολάκι το χρεώνουν 15ε την μέρα στους κρατούμενους. Ισχύει;

Το βραχιολάκι έχει λεφτά, δεν είναι δωρεάν

από @ 13/12/2016 1:56 μμ.

Το βραχιολάκι είναι μία ακόμα από τις ταξικές καταστάσεις/διαχωρισμούς για τους φυλακισμένους. Δεν είναι δωρεάν και έχει συνδρομή (ακούγεται 15 ευρώ τη μέρα) για κάθε μέρα που φοριέται. Εάν κάποιος έχει γονείς ή κάποιους που μπορεί να τον στηρίξουν οικονομικά θα κάνει χρήση. Για κάποιον αφρικανό μετανάστη ή ντόπιο πένητα δεν νομίζω ότι θα έχει ποτέ λεφτά για βραχιολάκι. Σίγουρα αυτό που γράφθηκε πιο πάνω ότι καλύτερα να πάρει κάποιος εκπαιδευτική άδεια τώρα παρά το 2018 ,αλλά αυτό γίνεται κάτω από την διαμεσολάβηση εκτός του κράτους και μιας πανίσχυρης καπιταλιστικής επιχείρησης όπως η G4S.
Για να μην κρύβουμε λοιπόν αλήθειες, φτωχός και αναξιοπαθούντας δεν θα πάρει ποτέ του βραχιολάκι, εκτός από τις προϋποθέσεις θέλει και χρήματα.
Φυσικά δεν είναι μεμπτό ότι Ντάλιος και Ρωμανός κάνουν χρήση αυτού του μέτρου.

Σύντροφε δεν ισχύει

από @ 13/12/2016 1:57 μμ.

Σύντροφε δεν ισχύει αυτό που λες. Εκπαιδευτική άδεια δινόταν και σε υπόδικους ακόμα. Αν θυμάσαι σύντροφος που είχε μπει παλιά στην αυλώνα για συγκρούσεις και ήταν στην ασσόε φοιτητής έπαιρνε εκπαιδευτική άδεια πριν καν δικαστεί. Πουθένα δεν αναφερόταν το 1/5 σύντροφε. Αν το συμβούλιο φυλακής την έκανε δεκτή (ή ο ανακριτής που σε προφυλάκισε αν ήσουν υπόδικος) απλά την έπαιρνες χωρίς βραχιολάκι κιόλας.Δες το σωφρονιστικό κώδικα ξανά πριν τις τελευταίες αλλαγές απο αθανασίου και παρασκευόπουλο. Οπότε δίκιο έχει ο σύντροφος πιο πάνω απο σένα που λέει οτι δεν άλλαξε κατι προς το καλύτερο.
Ο ρωμανός έκανε απεργία πείνας επειδή ήταν υπόδικος και ο ανακριτής του την αρνιόταν. Τίποτα δεν άλλαξε στο νόμο όμως σε σχέση με αυτό. Ακόμα αν είσαι υπόδικος είναι στην αρμοδιότητα του ανακριτή όπως παλιά. Απλά ο ρωμανός δυο χρόνια μετά απ την απεργία του πήρε την άδεια γιατί τελείωσαν τα δικαστήρια και δεν είναι πλέον υπόδικος. Όχι επειδή κέρδισε κάτι η απεργία σε νομικό επίπεδο. Αντίθετα χάθηκε για όλους τους κρατούμενους το δικαίωμα του να παίρνουν εκπαιδετική άδεια χώρις βραχιολί...

κόστος

από @ 13/12/2016 3:51 μμ.

είδα γραμμένο ότι θεωρητικά αν δεν έχεις να πληρώσεις το κόστος για το βραχιολάκι στο καλύπτει το κράτος. τώρα πρακτικά πότε παραδέχεται το κράτος ότι δεν έχεις να πληρώσεις και τι κριτίρια βάζει ή γενικά αν ισχύει αυτό δεν ξέρω.

Περί αφραγκίας

από Δικομανής 14/12/2016 1:52 πμ.

Αναφορικά με το σχόλιο "κόστος", πιθανόν να εξετάζει τη δήλωση εισοδήματος, όπως γίνεται και με τα παράβολα των μηνύσεων, δηλαδή.

τελικα

από @ 14/12/2016 7:27 μμ.

Τελικα δηλαδη μετα την απεργια ο νομος αλλαξε προς το χειροτερο? Αυτο ειναι κατι που δεν το ειχα καταλαβει αν και μου εκανε και εμενα εντυπωση οτι τελικα ο ρωμανος πηρε δυο χρονια μετα και αφου πλεον δεν ηταν υποδικος. Τελικα ο συριζα τα εκανε χειροτερα απο τη νεα δημοκρατια. Αυτο να το βλεπουν οι συντροφοι που ειχαν ελπιδες απο τη νεα κυβερνηση δηθεν αριστερας. Επεισης ανοιγει αλλα θεματα οπως ενας ουσιαστικος απολογισμος του τι τελικα κερδισε εκεινη η απεργια οπως και η τελευταια ολων των πολιτικων κρατουμενων. Δηλαδη dna περναιτε κανονικα απο τους μπατσους οπως στο συντροφο σεισιδη. Τυπου γ υπαρχουν ατυπα και εχουν το κουφοντινα τη σπφ και τον εα. Και τελος το ολο ζητημα το πως διαχειριζομαστε το ζητημα των μετρων επιτηρησης. Δηλαδη το πως πολιτικα βλεπουμε το να φορανε πολιτικοι κρατουμενοι βραχιολακι επιτηρησης με gps.

φοιτητικες αδειες

από αδειουχος 15/12/2016 12:51 πμ.

συντροφοι εννοειται οτι ο νομος εγινε τελικα χειροτερος και κριμα γιατι ενα νεο παιδι οπως ο νικος ρωμανος εδωσε αγωνα , αλλα το κρατος τον ξεγελασε και εγραψε στα παλιοτερα των υποδηματων του τις υποσχεσεις του.Ουσιαστικα τωρα το βραχιολακι επισημοποιηθηκε ενω παλιοτερα οι κρατουμενοι επαιρναν αδειες ( για σπουδες) χωρις αυτο..και χωρις να εχουν συμπληρωσει το 1/5
Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο πολιτικος κρατουμενος Ηρακλης Κωσταρης (17Ν) που επαιρνε πολυ πριν συμπληρωσει το 1/5( εχει φαει ισοβια)

αλλά

από @ 15/12/2016 12:52 μμ.

Πάντως κάποια στιγμή πέρα απο το να βλέπουμε θεαματικά και επιφανειακά κάποια πράγματα πρέπει να βλέπουμε και την ουσία. Η αυτοκριτική είναι κάτι απαραίτητο ειδικά οταν σε εναν αγώνα έχουν ασχοληθεί όλες οι δυνάμεις του κινήματος. Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το ψάρι κρέας για πάντα. Όταν κάτι γίνεται χειρότερο δεν είναι νίκη του κινήματος. Μην τα βάζουμε όλα κάτω απο το χαλί σαν χώρος. Και ανοίγει εδώ ένα σημαντικό θέμα κατα πόσο ένας πολιτικός κρατούμενος δέχεται ένα βραχιόλι γεωεντοπισμού. Δεν είνα παρά ένας χρόνος που ο σάββαε ξηρός το αρνήθηκε και προφανώς δεν μιλάμε για "ανάσες ελευθερίας" αλλά για έναν απίστευτα βασανισμένο άνθρωπο που θα τον βοήθαγε να πάει επιτέλους σε ένα νοσοκομείο. Και το αρνήθηκε...

α

από @ 15/12/2016 3:08 μμ.

"συντροφοι εννοειται οτι ο νομος εγινε τελικα χειροτερος και κριμα γιατι ενα νεο παιδι οπως ο νικος ρωμανος εδωσε αγωνα , αλλα το κρατος τον ξεγελασε και εγραψε στα παλιοτερα των υποδηματων του τις υποσχεσεις του."
Φυσικά και έδωσε αγώνα ο Ρωμανός αλλά το κράτος τον ξεγέλασε μόνο στο ως προς το πότε θα πάρει την άδεια του. Το βραχιολάκι δεν ήταν κάτι που πέρασε στα κρυφά και τον ξεγέλασαν, ανακοινώθηκε δημόσια ότι το νομοσχέδιο θα περιελάμβανε και αυτό. Το κίνημα αλληλεγγύης τότε το ήξερε δεν ξεγελάστηκε κανείς. Όμως εφόσον ο Ρωμανός το δέχτηκε το κίνημα παγιδεύτηκε σε αυτό και δεν μπορούσε μετά να γυρίσει ενάντια σε αυτόν που στήριζε. Μία από τις πιο ανώριμες στιγμές του κινήματος τότε και θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα για το τι συμβαίνει όταν κοιτάς να κάνεις τα πράγματα καλύτερα για κάποιον "δικό σου" και δεν σε νοιάζει για όλους τους άλλους.

πολλά από αυτά που λέγονται

από αλληλέγγυος 15/12/2016 3:18 μμ.

Είναι σωστά και εύστοχα. Πρέπει να δούμε με τους όρους τι γίνεται και ποιος τελικά δέχεται τι; Αν εδω που τα λέμε το βραχιολάκι είναι το τελευταίο σκληρό μέτρο ελέγχου σε μια ολόκληρη σκληρη κατηγορία περιοριστικών όρων τα τελευταία έξι χρόνια για τους οποίους όμως κανείς δε διαμαρτυρήθηκε κι η αποδιχή των οποίων οδήγησε προοδευτικά κι ως το βραχιολάκι. Να θυμήσουμε απαγορεύσεις εισόδου σε σχολές, απαγορεύσεις εξόδου από νομούς, απογορεύσεις συμμετοχής σε πορείες , υποχρεωτικά παρων σε τμήματα αρκτές φορές το μήνα, αστρονομικά ποσά  εγγυήσεων για αποφυλακίσεις ή μη προφυλακίσεις. Φυσικά για όλα αυτά δε μπορεί να βρεθεί ένας εύκολος αποδιοπομπαιος τράγος για να τον κατηγορήσουμε πολιτικάντικα και να του χρεώσουμε τη γενικότερη επέκταση των περιοριστικών όρων.  Οπότε είναι λογικό που μπαίνει στο μικροσκόπιο το βραχιολάκι. Ας το κράξουμε όλοι κι ας λιθοβολήσουμε όσους το φοράνε γιατί έφεραν τον αρμαγεδωνα της καταστολής στην πόρτα μας .  

σε περίπτωση

από που 15/12/2016 3:19 μμ.

Πολιτικός ή μη κρατούμενος αρνηθεί το βραχιολακι απλά δεν του δίνεται η άδεια.  Την άδεια τη δικαιουνται, δεν την παίρνουν υποχρεωτικά.

Καπιταλιστική μπίζνα το βραχιολάκι

από @ 15/12/2016 3:20 μμ.

Το βραχιολάκι ήρθε ως ταξικός διαχωρισμός μέσα στους ήδη άτυπους πολλούς ταξικούς διαχωρισμούς που ισχύουν στη φυλακή, ήρθε ως μια ακόμα διείσδυση του ιδιωτικού κεφαλαίου στις φυλακές, είναι ίσως το προοίμιο για να έρθουν στο μέλλον και ιδιωτικές φυλακές και άλλα. Οι φυλακές είναι μεγάλη μπίζνα όπου το ιδιωτικό κεφάλαιο για μεγάλη κερδοφορία έμπαινε ως παράνομο με τα ναρκωτικά, ως νόμιμο για πιο μικρή κερδοφορία με τα είδη διαβίωσης αφού ακόμα και για χαρτί υγείας πρέπει να έχεις λεφτά, και ως νόμιμο με μεγάλη κεροδοφορία από την κατασκευή φυλακών, καμερών και άλλων εξοπλισμών
Ο Σάββας Ξηρός παρά το ότι ήταν και για θρησκευτικούς λόγους η άρνησή του, κατάλαβε το νόημα του βραχιολιού ως πιο έμπειρος και ίσως πιο καχύποπτος και το αρνήθηκε ξεκόβοντας από την αρχή κάθε συζήτηση γι αυτό αλλά προειδοποιώντας και για το τι έρχεται μετά το βραχιολάκι.
Θα επεκταθεί για όλες τις κατηγορίες δεν θα αφορά μόνο εκπαιδευτικές άδειες και κάποια αδικήματα όπως τώρα, και είναι πιθανόν αυτό που είπε και ένας συνομιλητής πιο πάνω να το εφαρμόσουν και σε συλλήψεις για επεισόδια σε όσους έχουν λεφτά και τους δίνεται η δυνατότητα να μην φυλακιστούν αλλά να είναι με βραχιόλι έξω.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

από Αγάπη μόνο και κλάψα 15/12/2016 4:57 μμ.

Κι ενώ πίστευα ότι μιλάει για το κλείσιμο του ματιού στο Σύριζα και την συμμετοχή στο δημοψήφισμα:
"Πάντως κάποια στιγμή πέρα απο το να βλέπουμε θεαματικά και επιφανειακά κάποια πράγματα πρέπει να βλέπουμε και την ουσία. Η αυτοκριτική είναι κάτι απαραίτητο ειδικά οταν σε εναν αγώνα έχουν ασχοληθεί όλες οι δυνάμεις του κινήματος. Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το ψάρι κρέας για πάντα. Όταν κάτι γίνεται χειρότερο δεν είναι νίκη του κινήματος. Μην τα βάζουμε όλα κάτω απο το χαλί σαν χώρος."
Tα γυρνάει:
"Και ανοίγει εδώ ένα σημαντικό θέμα κατα πόσο ένας πολιτικός κρατούμενος δέχεται ένα βραχιόλι γεωεντοπισμού."
Πολιτικός κρατούμενος είναι και ορίζει το σώμα του και την ελευθερία του όπως κρίνει.
Και μας ζαλίζει:
"Δεν είνα παρά ένας χρόνος που ο σάββαε ξηρός το αρνήθηκε και προφανώς δεν μιλάμε για "ανάσες ελευθερίας" αλλά για έναν απίστευτα βασανισμένο άνθρωπο που θα τον βοήθαγε να πάει επιτέλους σε ένα νοσοκομείο."
Ο -πράγματι- "απίστευτα βασανισμένος άνθρωπος" (ενώ ο Ρωμανός έχει περάσει ζωή χαρισάμενη) έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του ως πολιτικό υποκείμενο, ουσιαστικά το τελευταίο που του μένει είναι ακριβώς αυτή η άρνηση, ενώ από την άλλη ο Ρωμανός "δεν πρόλαβε να ζήσει" (καθυπερβολή προφανώς) και έχει διατυπώσει εύγλωττα τους σκοπούς του για την μετέπειτα πολιτική του δράση.
Επίσης ο Ξηρός αρνήθηκε το βραχιολάκι για 7 διαφορετικούς λόγους, από τους οποίους ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ καλύπτει την περίπτωση του Ρωμανού (μεταξύ άλλων δεν ήταν αγιογράφος ο μικρός). Εδώ μπορείς να τους διαβάσεις:
http://www.efsyn.gr/arthro/savvas-xiros-giati-den-tha-valo-vrahiolaki
Και καλό θα είναι γενικά να ψάχνεις πριν "αποδώσεις δικαιοσύνη" με μόνο κρητήριο το κόμπλεξ και τον πολιτικό χουλιγκανισμό σου.

εδώ που τα λέμε

από αντιδικαστική σταση 15/12/2016 6:02 μμ.

Προφανώς το βραχιολάκι παράγει ταξικούς διαχωρισμούς κι είναι μεμπτή η αποδοχή του  όπως εξάλου και οι εγγυήσεις χιλιάδων ευρώ για να μη προφυλακίζεται κόσμος. Οι φτωχοί και άποροι συλληφθέντες οδηγούνται φυλακή ενώ οι πιο πλούσιοι και εύποροι πληρώνουν τις εγγυήσεις. Θα πρέπει να δούμε τις εγγυήσεις ως αυτό που είναι : μια βιομηχανία πλουτισμού της δικαστικής μαφίας. Και είναι ένα πρόβλημα που δυστυχώς είναι ταμπού στο κίνημα διότι δυστυχώς καμια εγγύηση ως τώρα δεν έμεινε απλήρωτη.

Για κάτι που γράφθηκε

από Αγάπη μόνο και αλήθεια 15/12/2016 6:59 μμ.

Έγραψε από πάνω ο <<Αγάπη μόνο και κλάψα>>
--------------------------------
/////Ο -πράγματι- "απίστευτα βασανισμένος άνθρωπος" (ενώ ο Ρωμανός έχει περάσει ζωή χαρισάμενη) έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του ως πολιτικό υποκείμενο, ουσιαστικά το τελευταίο που του μένει είναι ακριβώς αυτή η άρνηση//////
------------------------------------------------
Ο Σάββας Ξηρός ολοκλήρωσε τον κύκλο του ως αντάρτης πόλης και όχι ως πολιτικό υποκείμενο. Από πού προκύπτει αυτή η ύβρις που διαπράττεις με το να λες ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του ως πολιτικό υποκείμενο και να λες ότι η άρνηση του βραχιολιού είναι το τελευταίο που του απομένει;
Οι άνθρωποι δεν είναι γιαουρτάκια να έχουν ημερομηνία λήξης ως πολιτικά υποκείμενα και θα έπρεπε να ξέρεις ότι ακόμα και η μη συμμετοχή (που δεν την έχει επιλέξει προς το παρόν ο Σάββας Ξηρός) είναι και αυτό πολιτική πράξη. Επειδή πέρασες και την ανάλυσή του στην εφημερίδα των συντακτών για το βραχιολάκι θα είδες πως μαζί με θρησκευτικούς λέει και πολιτικούς-ταξικούς λόγους που είναι ενάντια στο βραχιολάκι. Επίσης ο Σάββας Ξηρός από το 2002 όταν σε όλους φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας είχε προβλέψει με την δική του ανάλυση το μακελειό στη Συρία (εφημερίδα βήμα).
Ο Σάββας Ξηρός όποτε μιλάει, μιλάει πολιτικά, ταξικά και κοινωνιολογικά, με τον δικό του τρόπο, ακόμα και θρησκευτικά ανήκει στο ρεύμα του πληβειακού χριστιανισμού δεν είναι με την επίσημη και καθεστωτική θρησκεία.
Συνεπώς τουλάχιστον απρεπές το σχόλιό σου.


Το βραχιόλι βγαίνει

από @ 16/12/2016 10:41 πμ.

Αν ξέρει κάποιος ας πεί 1)αν βγαίνει με εύκολο τρόπο 2)τι γίνεται με εντοπισμό,που και πώς δίνει σήμα αν το αφήσεις σε μμμ και την κάνεις πχ 3)αν η security έχει δικαίωμα παρακολούθησης και καταγραφής συμβάντων ή δεν απασχολείται με τέτοια θέματα

ενημέρωση απο σύντροφο

από @ 16/12/2016 12:08 μμ.

Μετά απο ενημέρωση απο σύντροφο που το έχει δει μεταφέρω τα εξής. Μπορεί να κοπεί πανεύκολα με ενα ψαλίδι. Αν το κόψεις όμως σε κάμποση ώρα δίνει σήμα άρα δεν μπορείς να το αφήσεις κάπου και να φύγεις. Ναι η εταιρία group 4 σε επιτηρεί κάθε στιγμή σαν ζώο σε κλουβί απλά μεσω τεχνολογίας. Μπορείς βέβαια να αρνηθείς να το βάλεις και να παλέψεις να πάρεις άδεια αλλιώς απλά ίσως είναι πιο δύσκολο. Αυτό το φοράς 24 ώρες για πάντα. Δεν το βγάζεις ποτέ. Και μέσα στη φυλακή δηλαδή. Επίσης υπάρχει μια περίπτωση (δεν είναι σίγουρο απλά στο εξωτερικό έχει γίνει) να ακούει η εταιρία τι γίνεται στο χώρο που είναι το βραχιόλι. Όπως με τα κινητά. Στην αμερική είχε γίνει αυτό μου είπε ένας σύντροφος. Επίσης αυτό που δεν ξέρω είναι αν σε ρωτάνε αν έχεις μετανιώσει κλπ όπως ρωτήσανε το σύντροφο Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά.  Αυτό το ρωτάνε σίγουρα στις κανονικές άδειες και είναι προυπόθεση να πείς οτι μετάνιωσες κλπ και οτι δεν έχεις σχέση πλέον με αυτά για να την πάρεις όπως ρωτήσαν και τους απο πάνω συντρόφους.

ιερα εξεταση

από αντι- δικαστικος 16/12/2016 10:31 μμ.

ολους τους κρατουμενους πολιτικους και ποινικους οταν περνανε για αδεια απο το συμβουλιο της φυλακης τους ρωτανε " αν εχεις μετανιωσει για τις πραξεις σου και αν θα τις επαναλαβεις.."

Μη βγάζετε συμπεράσματα

από @προσοχη 16/12/2016 11:17 μμ.

Ο σ. Γουρνάς στο κείμενο του ανέφερε ότι η απαίτηση για δήλωση μετάνοιας αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Οι σύντροφοι Ρωμανός και Ντάλιος, αθωώθηκαν από την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ. Μάλιστα ο σ. Γουρνάς έγραψε, σωστά, ότι η κυβερνηση συριζα κάνει αυτό το διαχωρισμό και δίνει άδεια στους μεν και όχι στους δε, για να μπορεί να διατηρήσει το προοδευτικό της προφίλ. Είναι δηλαδή πολιτική της κυβέρνησης που έχει επιβληθεί στις διευθύνσεις των φυλακών, όχι αποτέλεσμα της στάσης των συντρόφων. Το οτι οι σύντροφοι πήραν άδεια με βραχιολάκι, δεν σημαίνει ότι έκαναν δηλωση μετάνοιας ή οτι απαρνήθηκαν την ιδεολογία τους. Αυτό το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο και συκοφαντικό. Λιγη προσοχή σύντροφοι, ας μην παίζουμε τα διχαστικά παιχνίδια του κράτους.

όχι άκριβως

από @ 17/12/2016 12:12 μμ.

Κάνεις κάποια λάθη σύντροφε. Ο Ν.Ρωμανός έχει αναλάβει την ευθύνη για χτυπήματα της οργάνωσης FAI. Είχε βγάλει κείμενο ανάληψης ευθύνης για αυτό. Επίσης άδειες παίρνουν και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι (κανονικές χωρίς βραχιολάκι) που έχουν καταδικαστεί σαν μέλη επαναστατικής οργάνωσης (χωρίς να έχουν αναλάβει οι ίδιοι την ευθύνη). Αλλά για τα "μάτια" του νόμου είναι μέλη οργάνωσης. Και όλο αυτό το ζήτημα δεν το άνοιξε ένας διάλογος εδώ στο ίντυ που μαντέψαμε τι ρωτάνε οι εισαγγελείς για να σου δώσουν εκπαιδευτική άδεια. Οι ίδιοι οι πολιτικοι κρατούμενοι το δημοσιοποιήσαν (Κ.Γουρνάς και Δ.Κουφοντίνας). Οτι αν είσαι φυλακή για πολιτικό λόγο σε ρωτάνε αν μετανιώνεις και αν πεις ναι βγαίνεις ενώ αν είσαι αμετακίνητος ακόμα και αν δικαιούσε εδω και 7 χρόνια μένεις μέσα. Τα συμπεράσματα δικά σας

Προς "όχι ακριβώς"

από @προσοχή 17/12/2016 2:03 μμ.

Λες: "Οι ίδιοι οι πολιτικοι κρατούμενοι το δημοσιοποιήσαν (Κ.Γουρνάς και Δ.Κουφοντίνας). Οτι αν είσαι φυλακή για πολιτικό λόγο σε ρωτάνε αν μετανιώνεις και αν πεις ναι βγαίνεις ενώ αν είσαι αμετακίνητος ακόμα και αν δικαιούσε εδω και 7 χρόνια μένεις μέσα."
Εμένα τα κείμενα που βγήκαν δεν μου έδωσαν τετοια εντυπωση. Εγραφαν για τους εαυτούς τους κυρίως και πώς αντιμετωπίστηκαν οι ιδιοι. Επίσης επειδή άκουσα πρόσφατα και μια συνέντευξη του σ. Γουρνά στα ραδιοφράγματα (υπάρχει στο αρχείο του σταθμου), όχι μόνο δεν αφησε τετοιο υπαινιγμό, αλλά ίσα ίσα που είπε κιολας ότι το γεγονός οτι κάποιοι παίρνουν άδεις και καποιοι άλλοι όχι δεν πρέπει να μας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπερασματα για τη στάση τους. Συνεχίζω να πιστευω πως πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί στο πως προσεγγίζουμε θεματα που άπτονται της αγωνιστικής αξιοπρέπειας αιχμαλώτων του κράτους. Συντροφικά.

Μιλάνε οι προκαταλήψεις

από @ 18/12/2016 12:31 πμ.

1. Αυτό με το 1/5ο που γράφτηκε παραπάνω, ισχύει και ίσχυε πάντα για ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ κρατούμενους. Μόνο ανήλικοι (<21 χρόνων) μπορούσαν να πάρουν πριν το 1/5ο.
2. Ο νόμος δεν έγινε χειρότερος με την απεργία του Ρωμανου, καθώς εξακολουθούν και δίνονται εκπαιδευτικές άδειες χωρίς βραχιολάκι σε αυτούς που το δικαιούνται όπως και πριν.
3. Μόνο αυτοί που δεν το δικαιούνταν με τον προηγούμενο νόμο έχουν ως τώρα πάρει βραχιολάκι.
4. Οι προσωπικές αρνήσεις του καθενός, έχουν τεράστια αξία, ιδίως αν έχουν μεγάλο προσωπικό κόστος, όπως στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Αλλά δεν μπορούν να γίνουν νόρμα για όλους τους κρατούμενους, όπως η άρνηση εργασίας δεν μπορεί να γίνει νόρμα για όλους τους εργαζόμενους και να κρίνονται βάσει αυτού. Ή η κλοπή για όλους τους καταναλωτές.
5. Κανένας εκ των συντρόφων δεν έκανε δήλωση μετάνοιας. Αντίθετα υπερασπίστηκαν τις επιλογές τους και ενώπιον του συμβουλίου των αδειών. Η διάκριση που έγινε σε σχέση με Κουφοντίνα και Γουρνά, αγορά κατά τη γνώμη μου τους πολιτικούς συσχετισμούς. Δηλαδή την κοινωνική νομιμοποίηση που έχει ο κάθε κρατούμενος και η δυναμική της αλληλεγγύης που συσπειρώνει ο καθένας. Δυστυχώς, το κίνημα εξακολουθεί και κάνει διακρίσεις με βάση το πόσο εύπεπτες κοινωνικά είναι οι ενέργειες του καθενός, και αυτό έχει την αντανάκλασή του.
Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους
Πίσω λασπολόγοι της ίντριγκες
Εμπρός σύντροφοι!



Την όποια εξέλιξη του διαλόγου μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια