Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα στοιχεία των κινητών από όλους τους πρόσφυγες ζητά η Europol - "Φορείς" του τρόμου 3 μετανάστες στα ελληνικά νησιά

Σε μια σελίδα της Europol προς την ελληνική αστυνομία περικλείεται η ανησυχία του τρόμου αλλά και η τρομοφοβία των βορειοευρωπαίων για την τζιχαντιστική απειλή που
εξαπλώνεται και ποτίζει με αίμα αθώων τα βουλεβάρτα των πρωτευουσών, ειδικά μετά την πρόσφατη ματωμένη τραγωδία της Γερμανίας και τις τελευταίες πληροφορίες για επικείμενα τρομοχτυπήματα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Στη λιτή σελίδα αυτή, περιγράφονται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr οι πληροφορίες των εντεταλμένων αξιωματούχων για τον κίνδυνο νέας "εισαγωγής" τζιχαντιστών μεταξύ των προσφύγων και τον κίνδυνο εξοπλισμού τους από ενεργούς διάσπαρτους πυρήνες σε διάφορες χώρες του ευρωπαϊκού βορά.

Στην τελευταία παράγραφο ωστόσο καθρεφτίζεται η αγωνία της τρομοφοβίας, καθώς σε αυτή ζητείται από την ελληνική αστυνομία η άρση όλων των καταχωρημένων στοιχείων, φωτογραφιών και βίντεο από κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που είτε βρίσκεται στα hotspots, είτε εισέρχεται στην χώρα, ώστε να καταρτιστεί από την αξιολόγηση τους ένας χάρτης με τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστούν ως εν δυνάμει τζιχαντιστική απειλή.

Η συγκεκριμένη απαίτηση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ελληνικό νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και όπως σημειώνουν μιλώντας στο bloko.gr παράγοντες της αστυνομίας, η άρση των συγκεκριμένων δεδομένων γίνεται με εισαγγελική εντολή ούτως ή άλλως, όταν κάποιο πρόσωπο χαρακτηριστεί ως ύποπτο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συνταχθεί τροπολογία ιδιώνυμου με την οποία θα επιτραπεί στην αστυνομία η άμεση πρόσβαση στα δεδομένα κινητών, αλλά μόνο των μεταναστών και των προσφύγων.

Θυμίζουμε επίσης πως από τον περασμένο Αύγουστο ενισχύθηκαν οι γραμμές υποδοχής της αστυνομίας στα νησιά με profiler της Europol, οι οποίοι περνούν από συνεντεύξεις και κατανέμουν σε λίστες επιπέδων απειλής τους νεοεισερχόμενους από την Τουρκία. Μέχρι σήμερα και με δεδομένο ότι από εφαρμογής της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό, τίθενται όλοι ανεξαιρέτως σε καθεστώς κράτησης μέχρι να κριθούν τα αιτήματα ασύλου κι όχι ελεύθερης μετακίνησης προς την ηπειρωτική χώρα όπως συνέβαινε στο παρελθόν, καταχωρίστηκαν αρκετά άτομα στους καταλόγους αυτούς. Για τρία με τέσσερα πρόσωπα πάντως, οι ενδείξεις συμμετοχής τους στο καρκινωματικό χαλιφάτο του τρόμου, είναι παραπάνω από ισχυρές.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια