Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με αστραπιαίες κινήσεις η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον ληστή της Eurobank

To πρωί της Παρασκευής θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο 30χρονος Χ.Μ. του Ι, κάτοικος Αφάντου, δράστης της θρασύτατης ληστείας στο
υποκατάστημα Φαληρακίου της Eurobank, κατηγορούμενος για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πιο συγκεκριμένα ο 30χρονος, ύψους 1,70 μέτρων περίπου, εύσωμος με μούσια, φορώντας καφέ καπέλο, περούκα, αθλητικά παπούτσια και μαύρη φόρμα στα πλάγια της οποίας υπήρχε μια άσπρη ρίγα και σκουρόχρωμο μπουφάν, εισήλθε περί ώραν 13.44 στο υποκατάστημα της τράπεζας στην περιοχή «Πλάτανος» στο Φαληράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου.
Στο πρώτο ταμείο ευρίσκοντο την ώρα εκείνη δύο πελάτες και ο ληστής περίμενε να εξυπηρετηθούν.
Παρίστανε συγκεκριμένα ότι διάβαζε διαφημιστικά φυλλάδια της τράπεζας και όταν οι πελάτες έφυγαν από το ταμείο πλησίασε την πρώτη ταμία.
Έβγαλε από την τσέπη του μια μπλε πλαστική σακούλα της την έδωσε και της είπε «Ληστεία, ληστεία, δεν κάνω πλάκα», λέγοντάς της, να βάλει τα λεφτά από το ταμείο στην σακούλα και εν συνεχεία να την δώσει στον διπλανό της ταμία.
Ο ταμίας ομοίως έβαλε τα χρήματα από το ταμείο του στην σακούλα, ενώ ο δράστης του ζητούσε να κάνει γρήγορα.
Αφού ανέλαβε την σακούλα με τα κλοπιμαία επιχείρησε να διαφύγει από την κεντρική είσοδο ασφαλείας, που όμως ήταν κλειστή.
Ζήτησε να του ανοίξουν την έξοδο κινδύνου και η ταμίας δεν μπορούσε να του ανοίξει με αποτέλεσμα να κληθεί ο διευθυντής.
Ο διευθυντής του υποκαταστήματος του είπε ότι αν φύγει από την συγκεκριμένη έξοδο θα σημάνει συναγερμός και ο ληστής στρέφοντας το πιστόλι στον διευθυντή του ζήτησε να ανοίξει, λέγοντάς του ότι δεν τον ενδιαφέρει!
Με το που άνοιξε η πόρτα χτύπησε ο συναγερμός και ο δράστης διέφυγε με ταχύτητα πεζός αριστερά της τράπεζας με κατεύθυνση προς το Φαληράκι, στην οδό Ποσειδώνος.
Σε απόσταση 700 περίπου μέτρων από την τράπεζα είχε σταθμεύσει ένα δίκυκλο ιδιοκτησίας του και με αυτό μετέβη αρχικά στην περιοχή του ιερού ναού του Προφήτη Αμώς και ακολούθως στην οικία του.
Από την καταμέτρηση που ακολούθησε, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό ύψους 16.905 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και κυρίως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες.

Βρήκαν κρυμμένο σε σημείο πλησίον του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι ένα καπέλο χρώματος καφέ το οποίο πιθανολογήθηκε ότι ανήκε στον δράστη.
Από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού που είχαν στην διάθεσή τους από το σύστημα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης της τράπεζας και από μαρτυρίες δύο ατόμων που διατηρούν καταστήματα πλησίον της τράπεζας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον 30χρονο και πραγματοποίησαν έφοδο στην οικία του κοντά στο Γκόλφ Αφάντου.
Την ώρα εκείνη ο δράστης πλησίαζε την οικία του με ένα μοτοποδήλατο και όταν ακινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της ληστείας.
Παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι κρότου, που έφερε 7 φυσίγγια, 35 ακόμη φυσίγγια, τα ρούχα που φορούσε και μια περούκα που είχε χρησιμοποιήσει.
Από την αυλή της οικίας του παρέδωσε στους αστυνομικούς σε «καβάτζα» στον κορμό ενός δέντρου τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 16.680 ευρώ και ένα χαρτονόμισμα 100 δολαρίων.
Ο ίδιος εξεταζόμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε απόγνωση γιατί είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση της οικίας του λόγω οφειλής 10.000 ευρώ στην ΔΕΗ.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είχε δανείσει χρήματα σε φίλους του τα τελευταία δύο έτη και δεν του τα επέστρεψαν και ήταν εκτεθειμένος στον πατέρα του, που του τα είχε εμπιστευτεί.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.



 dimokratiki.gr
.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια