Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που απατούν συχνότερα!


Η απιστία είναι ένας από τους κύριους λόγους που ένα ζευγάρι μπορεί να οδηγηθεί στο χωρισμό και ο μεγαλύτερος φόβος ενός συντρόφου σε μια σχέση. Υπάρχουν τύποι ανθρώπων, όμως, που είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Η μεγάλη επίθεση από χάκερ που δέχθηκε πριν από μερικούς μήνες το γνωστό site γνωριμιών Ashley Madison στάθηκε η αφορμή για να βρουν οι επιστήμονες την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσαν τα δεδομένα που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες του site και τα οποία υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους χάκερ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι τύποι των ανθρώπων που απατούν συχνότερα είναι οι εξής:

  1. Oι πιο πλούσιοι: Το πιο κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στους χρήστες του Ashley Madison ήταν το μεγάλο εισόδημα. Οι ερευνητές έγραψαν: «Το αυξημένο εισόδημα φάνηκε να είναι η κινητήρια δύναμη, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εύποροι χρήστες ήταν διατεθειμένοι ακόμη και να πληρώσουν προκειμένου να γλιτώσουν την ενδεχόμενη κοινωνική κατακραυγή που θα προκαλούσε η αποκάλυψη της απιστίας τους.
  2. Οι νεότεροι: Από την ανάλυση των στοιχείων φάνηκε πως τα ζευγάρια που είχαν παντρευτεί πριν από πολλά χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να απιστήσουν επειδή έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ακέραιο το γάμο τους ή έχουν απλά ξαναπαντρευτεί και έχουν πετύχει καλύτερους έγγαμους βίους από εκείνους που είχαν επιλέξει αρχικά. Ενώ τα μικρότερα ηλικιακά ζευγάρια είναι περισσότερο πιθανό να απατήσουν τον/τη σύντροφό τους επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες εμπειρίες ώστε να διαχειριστούν τις πιθανές συγκρούσεις εντός μίας σχέσης. Επιπλέον οι νέοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τα site γνωριμιών που προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς ένα νέο άτομο.
  3. Όσοι δεν χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα στο διαδίκτυο: Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί υπάρχει σχέση ανάμεσα σε όσους επιλέγουν να διατηρούν την ανωνυμία τους στα προφίλ τους στο Διαδίκτυο και στα ποσοστά απιστίας. Αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα όσους ζουν σε κλειστές κοινωνίες που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι διατηρώντας την ανωνυμία τους καταφέρνουν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από ένα «σκάνδαλο».
  4. Όσοι δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία: Οι ερευνητές είπαν ότι η θρησκεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή ενός ερωτικού παραστρατήματος.



Πηγή: healthview.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια