Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για το σαμποτάζ στην εκπομπή της αριστερής ομάδας "Ρουβίκωνας"

Αναδημοσίευση από το Indymedia: Εδώ και κάμποσο καιρό παρατηρούμε την κατρακύλα ενός, μειοψηφικού ευτυχώς, κομματιού του αναρχικού χώρου προς την αριστερά. Αυτή η κατρακύλα έγινε για πρώτη φορά ολοφάνερη λίγο μετά την άνοδο του Σύριζα στη διαχείριση του καθεστώτος, τον οποίο στήριξε στις εκλογές φανερά ή υπόγεια αυτό το κομμάτι, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση ενάντια στον εμπρησμό περιπολικού στα Εξάρχεια, ανακοίνωση που ουσιαστικά προωθούσε την ανακωχή με το καθεστώς για χάρη της νέας διαχείρισής του. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Είδαμε τους αριστερίζοντες "αναρχικούς" να στηρίζουν το αστείο δημοψήφισμα νομιμοποιώντας τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, να ανακαλύπτουν τον εχθρό στον γερμανικό ιμπεριαλισμό υποθάλπτοντας εθνικοαπελευθερωτικές λογικές, να συκοφαντούν την άγρια νεολαία και την αλητεία επιστρατεύοντας την κενή περιεχομένου έννοια του "κοινωνικού κανιβαλισμού", να αυτοπροβάλλονται με καθαρά θεαματική λογική μέσα από "κινηματικούς φωτορεπόρτερ" και συνεντεύξεις σε καθεστωτικά μέσα, να αγωνίζονται με συμβολικές ακτιβιστικές ενέργειες αριστερού τύπου ενάντια "στα νέα μέτρα" ξεχνώντας ότι οι αναρχικοί αγωνίζονται  ενάντια σε όλους τους νόμους και το νομικό σύστημα γενικά και ότι τέτοια ρεφορμιστικά αιτήματα ταιριάζουν μόνο στα ΕΑΑΚ και το ΠΑΜΕ, και να εξυμνούν εξουσιαστικούς μηχανισμούς σαφώς εχθρικούς προς την αναρχία όπως το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ και τον ΔΣΕ. Λες και κάποιοι αποφάσισαν να δυσφημήσουν την αναρχία παρουσιάζοντάς την ως μια συνιστώσα της αριστεράς. Και όλα αυτά στο όνομα μιας αρρωστημένης έννοιας "κοινωνικής απεύθυνσης" στο πλαίσιο της οποίας ουσιαστικά ζητείται από τους αναρχικούς να αποκηρύξουν την αναρχία και τις πρακτικές της, να πάψουν να είναι αναρχικοί και να γίνουν ολίγον αριστεροί για να είναι αρεστοί στον μέσο αποβλακωμένο μικροαστό ψηφοφόρο, αναζητώντας οπαδούς και τηλεοπτικούς χειροκροτητές αντί για συμπολεμιστές στους δρόμους της φωτιάς.

Μια από τις ψευδεπίγραφες "αναρχικές" ομάδες που συμμετέχουν και πρωτοστατούν σε αυτή την κατρακύλα είναι ο Ρουβίκωνας ο οποίος, μεταξύ άλλων, επέλεξε ως όνομα ένα σύμβολο που παραπέμπει στον μεγαλομανή δικτάτορα Ιούλιο Καίσαρα φανερώνοντας ακόμα και στο σημειολογικό επίπεδο πόση σχέση έχει πραγματικά με τον αναρχισμό. Αποκορύφωμα της θεαματικής και λαϊκιστικής λογικής του Ρουβίκωνα είναι η πραγματοποίηση εκπομπής στον οιονεί (και wannabe) καθεστωτικό σταθμό Ertopen, στη στοργική αγκαλιά των καλοθρεμμένων, παραχαϊδεμένων από το καθεστώς εργατοπατέρων της ΠΟΣΠΕΡΤ.  

Για αυτό λοιπόν και εμείς, οπλισμένοι με χιούμορ και μια τηλεκάρτα, με απλό και εύκολο τρόπο και ξοδεύοντας μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο μας, επιλέξαμε στις 12-12 να διασαλεύσουμε την αριστερή κινηματική κανονικότητα στέλνοντας ένα μήνυμα στα πάσης φύσεως επίδοξα υποκατάστατα του παροπλισμένου ΚΚΕ και συγχρόνως να σπείρουμε το χάος στη μητρόπολη προκαλώντας εκκενώσεις κτιρίων, κλεισίματα δρόμων και ταλαιπωρία στους μπάτσους, σε μια ελάχιστη και ασήμαντη αλλά όμορφη αντικοινωνική χειρονομία. Η ηδονή που νιώσαμε σίγουρα δεν συγκρίνεται με εκείνη την υπέροχη στιγμή του καλοκαιριού του 13, όταν έκλεισε η ΕΡΤ (ένας τηλεοπτικός σταθμός λιγότερος), πάντως την πλάκα μας την σπάσαμε. 

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Χαοτική ομάδα "Βρούτος"


ΥΓ: Ευτυχώς υπάρχουν και κομμάτια του αναρχικού χώρου που παραμένουν υγιή. Αυτή η εξεγερτική υγεία εκφράστηκε έξοχα, αν και ακόμα σε εμβρυακή μορφή, στις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια κατά την επίσκεψη του Ομπάμα και στις 6 Δεκεμβρίου, σώζοντας την τιμή της αναρχίας. Πίσω αριστεροί - Εμπρός σύντροφοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια