Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο τρομοκράτες, μία έκρηξη σε πλοίο, ένας τραυματίας, θαλάσσια ρύπανση - 'Ασκηση ετοιμότητας Λ.Σ, Π.Υ, διασωστών στην Κέρκυρα ( φωτό)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας με σενάριο μία τρομοκρατική επίθεση σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του νησιού, στις 29/11.

Σύμφωνα με το σενάριο, 2 τρομοκράτες που έχουν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κρουαζιερόπλοιο, εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, ο μηχανισμός εκρήγνυται, προκαλεί πυρκαγιά από την οποία τραυματίζεται επιβάτης ενώ, στο τέλος, το πλοίο προκαλεί ρύπανση εντός του λιμανιού.

Το πλοίο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η άσκηση είναι το Costa Mediteranea ενώ δίπλα του βρισκόταν το Costa Delicioza.

Σύμφωνα με το σενάριο, ειδοποιείται το Λιμεναρχείο ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο πλοίο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν αμέσως όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Μετά από αναζήτηση, εντοπίζεται η βόμβα που αποδεικνύεται ψέυτικη, ωστόσο, λίγο αργότερα σε άλλο σημείο του πλοίου σκάει πραγματική βόμβα. 

Εντοπίζονται δύο τρομοκράτες από τις ειδικές δυνάμεις με τον πρώτο να συλλαμβάνεται αλλά το δεύτερος να επιχειρεί να το «σκάσει» πηδώντας στη θάλασσα για να ξεφύγει.

Επεμβαίνει το σκάφος του Λιμενικού το οποίο τον περισυλλέγει και τον συλλαμβάνει, ενώ παράλληλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιεί επιχείρηση για να σβήσει τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.

Στη συνέχεια, οι διασώστες μεταφέρουν τραυματία από την έκρηξη στο νοσοκομείο ενώ ως... «κερασάκι στην τούρτα» η πιεστική κατάσταση οδηγεί τον καπετάνιο να πραγματοποιήσει λάθος χειρισμό με αποτέλεσμα να ρυπάνει τη θάλασσα. 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την επιχείρηση καθαρισμού πριν η μόλυνση επεκταθεί.

Στην άσκηση συμμετείχαν, πλην του ΟΛΚΕ, το Λιμεναρχείο, η ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων, η Π.Υ., το Νοσοκομείο και η Ελληνική Ομάδα Διάσωση.

Τόσο το κρουαζιερόπλοιο Κόστα Μεντιτερανέα όσο και στο παρακείμενο Κόστα Ντελιτσιόζα, εκτελούν κανονικά δρομολόγια κρουαζιέρας και ήταν γεμάτα με επιβάτες, η αποβίβαση των οποίων για την καθιερωμένη βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας εκτελέστηκε κανονικά. 

Η συμμετοχή των πλοίων έγινε με συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια εταιρία.

corfupress.com


2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1

2911 askisi 1


2911 askisi 11

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια