Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρέβεζα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν 9 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε ξηρά και θάλασσα, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που
πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στις ακτές της Ηπείρου, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Παράλληλα, εντοπίστηκε σκάφος ανοικτά των ακτών της Πρέβεζας, με παράτυπους μετανάστες, 20 άνδρες και 11 γυναίκες,  οι περισσότεροι από το Θιβέτ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και αργά χθες το βράδυ και κλιμάκιο της υπηρεσίας, έφτασε στην περιοχή της Αμμουδιάς στην Πρέβεζα, όπου προχώρησε σε  συλλήψεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 2 Έλληνες από την 'Αρτα και Πρέβεζα, οι οποίοι φέρεται να είναι εγκέφαλοι κυκλώματος διακίνησης μεταναστών,  ένας Αλβανός που ζούσε στην   Ηγουμενίτσα,  6 Πακιστανοί που δραστηριοποιούνταν  στην 'Αρτα και την Πρέβεζα οι οποίοι είχαν ρόλο βοηθητικό. Στην υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται και ένα ακόμη Έλληνας, που εκτίει ποινή  φυλάκισης για χρέη.   

Την ίδια ώρα, οι Λιμενικοί καταδίωξαν και ακινητοποίησαν σκάφος ανοικτά των ακτών, στο οποίο επέβαιναν οι παράτυποι μετανάστες. Οι παράτυποι μετανάστες σύμφωνα με την δράση του κυκλώματος, μεταφέρονταν από την Αθήνα, στην 'Αρτα και την Πρέβεζα, προκειμένου να ταξιδέψουν με σκάφος στην Ιταλία. Η διερεύνηση της υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια