Τούρκος στρατιωτικός: Πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να μας προστατεύσει

Συνέντευξη με τον Φεριντούν Τσομπάν, έναν εκ των τριών Τούρκων αξιωματικών που πρόκειται να εκδοθούν από την Ελλάδα στην Τουρκία φιλοξενεί σήμερα το γερμανικό περιοδικό
Der Spiegel.
Σε ερώτηση εάν τον αιφνιδίασε η απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, ο 36χρονος απαντά ότι «ήμασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων μελών της ομάδας μας».
Ο Τούρκος στρατιωτικός τονίζει ότι πλέον φοβάται για τη ζωή του. «Φοβόμαστε επίσης ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε σε μία χώρα-μέλος της ΕΕ, επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».
Σε ερώτηση, τέλος, εάν εμπλέκονται στο πραξικόπημα, ο Φεριντούν Τσομπάν απαντά ότι «δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».

antenna.gr