Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέος "πυροτεχνουργός" - Τι βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας

Νέο "πυροτεχνουργό" βλέπουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που τοποθέτησαν στο πεζοδρόμιο μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Και το λένε αυτό για δύο λόγους:
Ο πρώτος, γιατί θεωρούν ότι οι παλιοί πυροτεχνουργοί, εκείνοι που κατασκεύασαν της βόμβες του Επαναστατικού Αγώνα, έχουν συλληφθεί και ο δεύτερος, επειδή βλέπουν διαφορετική συνδεσμολογία.

Προσθέτουν, όμως, ότι ο νέος "πυροτεχνουργός" μπορεί να δείχνει άπειρος και να κάνει λάθη, αλλά θα μαθαίνει από τα λάθη του και είναι πολύ πιθανό την επόμενη φορά να μην μιλάμε για μία απόπειρα επίθεσης, αλλά για ένα επιτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, έχει σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ένα θετικό:
Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών "δούλεψαν" τη βόμβα για περισσότερες από δυόμιση ώρες. Πριν την εξουδετερώσουν, είδαν με λεπτομέρειες τη συνδεσμολογία του μηχανισμού, ενώ με τις αλλεπάλληλες ενέργειές τους κατάφεραν μεν να τον απενεργοποιήσουν, χωρίς όμως να τον καταστρέψουν. Αντίθετα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια άθικτα και σε αυτά ευελπιστούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να βρουν κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα ή δείγμα DNA, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με το τρομο-δέμα στο ΑΤ Ιτέας.

Η επιλογή του στόχου και το modus operandi θυμίζει, πολύ λένε στην ΕΛ.ΑΣ, τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, αλλά ταιριάζει ελάχιστα με το "Σχέδιο Νέμεσις" της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Επισημαίνουν με νόημα οι αξιωματικοί ότι από την Άνοιξη μέχρι σήμερα έχουμε έξι ενέργειες του αντάρτικου πόλης, που μπορεί να μην είναι το ίδιο ηχηρά με εκείνα του 2009, αλλά είναι πολλές και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν ισχυροί ενεργοί πυρήνες με επιχειρησιακές ικανότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια