Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ομιλία του Τάσου Δεληγιάννη για τα Ναρκωτικά στους Γαργαλιάνους! [εικόνες – βίντεο]

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σε δράση έναν από τους τετράποδους διώκτες του εγκλήματος!
Με
μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πεμπτη 15 Δεκεμβρίου,  η ομιλία του Γαργαλιανιώτη διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαματάς, Τάσου Δεληγιάννη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αποθήκη 186″.
Με τα ναρκωτικά να αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας και πόσο μάλλον στους νέους οι οποίοι είναι και πιο επιρρεπείς, σήμερα το πρωί διεξήχθη μια πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Γαργαλιάνων. Αξίζει να σημειωθεί πως την πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβαν και συνδιοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, με τους διευθυντές των σχολείων, ως μια προληπτική δράση και προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και της εξάρτησης.
Στους Γαργαλιάνους βρέθηκε ο καταλληλότερος άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον επιτυχημένο Γαργαλιανιώτη διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ο κ. Δεληγιάννης στην ομιλία του ανέπτυξε αρκετές θεματικές ενότητες οι οποίες έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και την εξάρτηση, όπως τα  είδη και τις διακρίσεις ναρκωτικών ουσιών, τις αιτίες και τους παράγοντες που οδηγούν στη χρήση των ναρκωτικών κυρίως από νέους, αλλά και τις επιδράσεις των ναρκωτικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό οι οποίες οδηγούν σε μια ψυχική και σωματική κατάπτωση.
Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην λειτουργία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ως υπηρεσία καθώς και στις επιτυχίες που έχει τα τελευταία χρόνια.
Τα παιδιά δοκιμάζουν χασίς κυρίως από περιέργεια ή με σκοπό να ενταχθούν σε μια ομάδα.
τόνισε ο κ. Δεληγιάννης.
Ο κ. Δεληγιάννης δεν παρέλειψε στο τέλος της ομιλίας του να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας, Ταξίαρχου Σταύρου Τουφεξή, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, ως διοικητής.
Την ομιλία παρακολούθησαν μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς.
Θα περιμέναμε μια τέτοια πρωτοβουλία να βρει και άλλους μιμητές σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα καθώς το πρόβλημα των ναρκωτικών αγγίζει όλες τις ηλικίες. Πόσο μάλλον σε μια περιοχή, όπως είναι η Τριφυλία, που πολύ συχνά οι διωκτικές αρχές «ασχολούνται» μαζί της, ειδικά για την παραβατικότητα σε ναρκωτικές ουσίες.
Αστυνομικός σκύλος εν δράσει στα πλαίσια της ομιλίας.
5
Ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα κατά την έλευση του σκύλου της δίωξης ναρκωτικών (Βέλγικος Ποιμενικός), ο οποίος όχι μόνο έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανακάλυψε τα κρυμμένα ναρκωτικά δείχνοντας πως αποτελεί ένα πολύτιμο «εργαλείο» στην πρόληψη και καταστολή που επιχειρείται γενικότερα από την Ελληνική Αστυνομία. Η συνδρομή τους στο πολυσχιδές έργο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σημαντική και ιδιαίτερα στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών. Με τις αρμοδιότητες του συνοδού-χειριστή να περιλαμβάνουν την περιποίηση, φροντίδα και εκπαίδευση του σκύλου, με τον οποίο καλλιεργείται μια άριστη σχέση μεταξύ τους, κάτι που επιδιώκεται και ως χαρακτηριστικό του εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου.
4
6

Βίντεο με δηλώσεις του κ. Δεληγιάννη:





Βίντεο της ομιλίας:







gargalianoionline.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια