Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τοξικομανείς έβαλαν τη φωτιά σε περίπτερο στην Πατησίων

Σε χρήστες ναρκωτικών στρέφονται οι αστυνομικές έρευνες για τους δράστες της περίεργης επίθεσης και εμπρησμού περιπτέρου, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, το
απόγευμα του Σαββάτου, έξω από το Πολυτεχνείου. Από βίντεο που έχουν στην κατοχή τους αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζουν τρία άτομα, που βαδίζουν με δυσκολία, να προσεγγίζουν το περίπτερο. Εκείνη τη στιγμή ένας από τους υπαλλήλους από το Μπαγκλαντές, βγαίνει και φαίνεται να ανοίγει διάλογο μαζί τους. Η συζήτηση μοιάζει να γίνεται έντονη, όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, με τους δράστες να χτυπούν στο κεφάλι και το πρόσωπο τον υπάλληλο. Έπειτα φέρεται να αποσπούν κάποια εμπορεύματα και χρήματα και να απομακρύνονται από τον χώρο. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο υπάλληλος μπαίνει ξανά στο περίπτερο, ξεσπά πυρκαγιά, που προκαλεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης. Η φωτιά έσβησε μετά τη συμβολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησε στο σημείο με 3 οχήματα και 9 άνδρες. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν πήρε εξιτήριο.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν την υπόθεση, αμφιβάλλουν έντονα πως πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς το συγκεκριμένο περίπτερο δεκάδες φορές έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εξελίσσονται στην περιοχή, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο αφού φαίνεται πως οι δραστηριότητες του περιπτέρου είναι «ανεκτές» από τον συγκεκριμένο χώρο. Εξαιτίας αυτής της «αμφιβολίας» τις έρευνες για το περιστατικό ανέλαβαν στελέχη του τοπικού τμήματος ασφαλείας και όχι η Κρατική Ασφάλεια, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που υπήρχαν ενδείξεις ότι η επίθεση και ο εμπρησμός τοποθετούταν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν κατάθεση από τον υπάλληλο αλλά και από τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες του περιπτέρου.
 Μερικές ώρες αργότερα, στις 21:50 το βράδυ του Σαββάτου, μία ομάδα 20-30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε εκτοξεύοντας τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διακόπηκε και στα δύο ρεύματα για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη 01:55 τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 15 κουκουλοφόροι, εμφανίστηκαν από την οδό Διδότου και εκτόξευσαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Και στις δύο επιθέσεις δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.


Π. Σπυρόπουλος
thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια