Καμίνης: Δεν είναι θέμα αστυνομίας αλλά πολιτικής βούλησης του Τόσκα οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας - Τόσκας: Συκοφάντης ο Καμίνης


Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τα αλλεπάλληλα κρούσματα επεισοδίων και καταστροφών δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας ζήτησε ο δήμαρχος της


 πόλης Γιώργος Καμίνης με αφορμή το κάψιμο τριών τρόλει στη λεωφόρο Πατησίων από άτομα που βγήκαν μέσα από το Πολυτεχνείο.

«Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση. Πόσα τρόλει, κάδοι και περίπτερα πρέπει να καούν στην Πατησίων προκειμένου κάποιος υπουργός να σκεφτεί ότι πρέπει να παραιτηθεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί το πρόβλημα και με τα ναρκωτικά και με τα κρούσματα της τυφλής πολιτικής βίας. «Κατα την δική μου εκτίμηση επείδη η αστυνομία παραμένει η ίδια, αυτό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους» επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε καθημερινά δέχεται στο γραφείο του απλούς πολίτες αλλά και ομάδες πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε στοιχεία ότι δραστηριοποιείται στην Αθήνα μεγάλο οργανωμένο δίκτυο παρεμπορίου».


Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Τόσκα στο αίτημα του Γιώργου Καμίνη να παραιτηθεί σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντά με παρέμβασή του από την ίδια συχνότητα.

«Αναρωτιέμαι πέρα από το αν είναι θεσμικά σωστό, τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα γιατί δεν είχε ζητήσει κάτι παρόμοιο; Γιατί δεν φρόντισε να γίνει κτήριο για τους ναρκομανείς που είχε υποσχεθεί από το Σεπτέμβριο;» ξεκίνησε την απάντησή του ο κ. Τόσκας.

Χαρακτήρισε, επίσης, «κολπάκια» την άποψη του δημάρχου Αθηναίων για «καλή αστυνομία και κακό υπουργό». «Η αστυνομία ενεργεί κάτω από τις οδηγίες του υπουργού και συγκεκριμένα έγω είμαι κοντά στα επιχειρησιακά βήματα και αυτό έχει φανεί» συμπλήρωσε ο στρατηγός εν αποστρατεία.

Κατηγόρησε, επίσης, τον δήμαρχο Αθηναίων για «περισσή εμπάθεια» λέγοντας ότι «έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης. Εγώ δεν θα μπω στο παιχνίδι, θα τον αφήσω μόνο του».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέληξε ότι ο κ. Καμίνης ίσως έχει άλλες πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων αντιλήψεων, δεν τον αναγνωρίζω».


protothema.gr