Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αξιωματικοί της Κεντρικής Μακεδονίας στον ΑΔ Χαλκιδικής

Η στελέχωση της Χαλκιδικής με επιπλέον ανώτατο αξιωματικό, αλλά και οικονομικής φύσεως θέματα, απασχόλησαν τη συνάντηση κλιμακίου της Ένωσης Αξιωματικών Κ.Μακεδονίας με τον προϊστάμενο της ΔΑ Χαλκιδικής. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, το Προεδρείο της Ένωσής μας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη και το Γενικό Γραμματέα ΚΑΜΟΥΡΑ Κλέαρχο, μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ Αριστείδη, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, όπου συναντήθηκαν με το Δ/ντη του νομού, Ταξίαρχο κ. ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ Θεολόγο, καθώς και με άλλους Αξιωματικούς – Διοικητές των Τμημάτων της Διεύθυνσης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και πρόεδρος της Ε.Α.Α.Μ.Θ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, καθώς προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη των δύο προεδρείων για την εξασφάλιση θέσεων σε παιδικές κατασκηνώσεις, στο Δημαρχείο του Πολυγύρου.
Μείζον θέμα στην εν λόγω Διεύθυνση είναι η στελέχωση με έναν τουλάχιστον Ανώτατο Αξιωματικό, γεγονός, που απασχολεί ιδιαιτέρως την Ένωσή μας προς αναζήτηση λύσης. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής λειτουργεί με αναπληρωτή έναν Ανώτατο Αξιωματικό, στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ενώ η ιεραρχία στη συνέχεια εξαντλείται στους βαθμούς του Α/Β,  Α/Α’ ή Υπαστυνόμου, με τους οποίους καλύπτονται οι θέσεις των διοικήσεων Αξιωματικών. Η ηγεσία, εδώ και τρία χρόνια περίπου, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα με ενίσχυση, ενός Ανώτερου Αξιωματικού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω αποσπάσεως ανά τρίμηνο. Ωστόσο, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο δεν επιφέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, καθώς οι αποσπώμενοι Αξιωματικοί, παρά την επιθυμία τους για συνεισφορά, κατ’ ουσία δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και κυρίως να ολοκληρώσουν το έργο τους, λόγω της περιορισμένης παραμονής τους.
Επίσης ζητήματα οικονομικής φύσεως, όπως οι δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων με νέα, κυρίως τύπου JEEP, πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν και προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζονται οι ενέργειές μας.
Η Ένωσή μας επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλεται από όλο το προσωπικό, με τη βοήθεια όλων των στελεχών της Διεύθυνσης, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών, πιστεύει ότι οι συνεχιζόμενες ( ανά τρίμηνο ) αποσπάσεις των Αξιωματικών από την περιφέρεια δε λύνουν το πρόβλημα και απαιτείται η μόνιμη τοποθέτηση ενός τουλάχιστον Ανώτατου Αξιωματικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ      ΚΑΜΟΥΡΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια