Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θαλπωρή μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα βρήκαν τρία κουταβάκια

Μια ζεστή αγκαλιά, έστω και για λίγες ώρες, βρήκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας τρία κουταβάκια τα οποία εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο της πόλης.

Τα τρία σκυλάκια, που έχουν μαύρο τρίχωμα, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από παιδιά σε δρόμο κοντά στο δημοτικό στάδιο της Αμαλιάδας. Τα κουταβάκια έτρεμαν από το κρύο και τα παιδιά που τα εντόπισαν κατάλαβαν ότι εάν τα άφηναν μόνα και αβοήθητα, θα πέθαιναν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την πείνα. Έτσι αποφάσισαν να τα μαζέψουν από το δρόμο και να τα βοηθήσουν να κρατηθούν στη ζωή.
Μην έχοντας όμως που να τα πάνε, στράφηκαν για βοήθεια στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας. Εκεί τα παρέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, με την ελπίδα να βρεθεί ένα σπίτι, ένα καταφύγιο για τα τρισχαριτωμένα τετράποδα.
Για λίγες ώρες τουλάχιστον τα κουταβάκια είχαν την ευκαιρία να βρουν ένα σπίτι στο Αστυνομικό Τμήμα. Το βράδυ τους το πέρασαν εκεί, όχι ως φυλακισμένα αλλά… ως φιλοξενούμενα των αστυνομικών και ένιωσαν τη θαλπωρή, καθώς τα αγκάλιασαν άνθρωποι που δείχνουν ευαισθησία απέναντι στα ζώα.
Από τη στιγμή που παραδόθηκαν τα κουταβάκια, παρατηρήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο διοικητής κ. Κώστας Γιαννακόπουλος, η αξιωματικός υπηρεσίας αρχιφύλακας κα Φιλιώ Δέρβου, αλλά και όλοι οι αστυνομικοί και το λοιπό προσωπικό, απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα και τα φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο. Ανάλογες είναι άλλωστε και οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κ. Κώστα Στεφανόπουλου, όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά.
 Ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και λίγη ώρα αργότερα απέστειλε υπάλληλο του δήμου και παραλήφθηκαν τα κουταβάκια από το Αστυνομικό Τμήμα και πλέον αναζητούνται ζωόφιλοι προκειμένου να υιοθετήσουν και να τους προσφέρουν ένα σπίτι.
Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που το Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας φιλοξένησε εγκαταλελειμμένα σκυλάκια. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και πριν από δέκα ημέρες περίπου, καθώς και τότε βρέθηκαν και παραδόθηκαν εγκαταλελειμμένα σκυλάκια, τα οποία εν συνεχεία παραδόθηκαν στο δήμο Ήλιδας.
Αστυνομία και δήμος πάντως καλούν τους πολίτες να δείξουν την ευαισθησία τους και να μην εγκαταλείπουν αβοήθητα τα σκυλάκια τους στους δρόμους.
patrisnews.com - dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια