Τραυματίστηκε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου - Τί ζητούν οι αγρότες της Κρήτης


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο λιμάνι του Ηρακλείου με τον Λιμενάρχη, Δημήτρη Σαϊτάκη να τραυματίζεται ελαφρά.
Σύμφωνα με το Cretalive.gr, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου χτύπησε σε μία πόρτα. Κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής, η διέλευση του παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του κ. Σαϊτάκη στο νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή οι αγρότες απαίτησαν και απαιτούν από τον Λιμενάρχη να να επιστρέψει το πλοίο που αναχώρησε αργά το απόγευμα από το λιμάνι και το οποίο απέπλευσε εν μέσω των σοβαρών επεισοδίων.
Από κει και πέρα, συνεχίζει να καίει η φωτιά στο εκδοτήριο ακτοπλοϊκής εταιρείας στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς οι εξαγριωμένοι αγρότες δεν επιτρέπουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την πυρκαγιά.
Στο λιμάνι βρίσκεται και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος έχει και αυτός διαβουλεύσεις με το υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.
Οι οργισμένοι παραγωγοί, κατά την διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στο λιμάνι, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίες σε πλοίο, το οποίο, αφού οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψη νερού, έλυσε τους κάβους και απομακρύνθηκε από το λιμάνι της πόλης.

πηγή: Enikos