Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Βία και Ανήλικοι" - Ημερίδα της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης και της ΓΑΔΘ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Βία και ανήλικοι”, που διοργανώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Η Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε (16-12-2016) στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε σκοπό την ενημέρωση – συζήτηση σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, εκφοβισμού και ευθύνης γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και επικοινωνίας γονέων – ανηλίκων σε περίπτωση διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης των γονέων τους.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Πανοσιολογιώτατος κ.κ. Αθηναγόρας, ο Διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λάμπρος ΤΣΟΓΚΑΣ, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης Αντεισαγγελέας Εφετών κα. Ολυμπία ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ – ΓΑΚΗ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος ΚΟΠΤΣΗΣ.
Στην Ημερίδα που προήδρευε και συντόνιζε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κα. Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, έγιναν εισηγήσεις από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από:
  • τον κ. Χρήστο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Εισαγγελέα Πρωτοδικών,
  • την κα. Δήμητρα ΤΣΙΑΡΔΑΚΛΗ Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και
  • την κα. Αργυρή ΚΟΤΙΝΑ Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών,
ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από:
  • τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικού Διευθυντή κ. Αθανάσιο ΧΑΛΚΙΑ
  • την Τμηματάρχη του Τμήματος Ανηλίκων Θεσσαλονίκης Α/Β΄ κα. Σοφία ΚΟΥΣΙΔΟΥ και
  • την παιδοψυχίατρο κα. Αναστασία ΜΠΕΚΑ, μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν σε μία κατάμεστη αίθουσα, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή Διευθυντών 200 σχολείων της Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται ότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία θέματα που αφορούν στους ανηλίκους και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα παιδιά χτίζουν τις αυριανές κοινωνίες, στηρίζει ένθερμα τέτοιες πρωτοβουλίες θεωρώντας ότι συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση μέτρων και πρωτοβουλιών που θα ενεργοποιήσουν το σύνολο των φορέων προκειμένου να αναλάβουν συντονισμένες δράσεις με σκοπό την προστασία των ανηλίκων.
typosthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια