Αμέσως μετά τις γιορτές οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., Θα είναι δομικές ή ...λάιτ μοτίφ;

Ίσως θα πρόκειται για τις πιο "ανήσυχες" γιορτές στην ιστορία της αστυνομίας, δεδομένου ότι θα γνωρίσουν έξαρση παρασκήνια και ζυμώσεις για τις επερχόμενες διαδικασίες κρίσης και αξιολόγησης των αξιωματικών του σώματος.

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι είδους κρίσεις θα είναι αυτές που έρχονται. Δομικές ή στο πλαίσιο ενός λάιφ μοτίφ που συνηθίσαμε να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς τη δεύτερη εκδοχή.

Μεταξύ του μηδέν και του καθόλου. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι εάν υπάρξει τελικά αποστρατεία στο βαθμό του αντιστράτηγου θα είναι μία και μοναδική. Σημειώστε δε ως "φαβορί" την επισήμανση εάν υπάρξει.

Και όχι μόνο δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την ενέργεια κάποιος από τους 5 αντιστράτηγους, αλλά πιθανολογείται ότι θα προστεθεί ένας ακόμη. Η κ, Τσιριγώτη θα "μετατεθεί" στο ζήτημα διαχείρισης του μεταναστευτικού και ο κ. Μπάκας, το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί ως επιθεωρητής νότιας Ελλάδας. Όλα επαναλαμβάνουμε πάντως πως θα κριθούν από το αν υπάρξει στο σταμάτημα της κληρωτίδας μια ή καμία αποστρατεία.

Για τον επιθεωρητή βόρειας Ελλάδας, εξετάζεται αναλόγως συνθηκών και περιστατικών η εβδομαδιαία εναλλάξ παρουσία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Από την στιγμή που θα "ξεκαθαρίσει" η εικόνα με το κάδρο των αντιστρατήγων, στους υποστράτηγους θα υπάρξουν απομακρύνσεις, όχι όμως σε βαθμό που να επηρεάσουν τη σημερινή λειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών, όπως μεταξύ άλλων ΓΑΔΑ και ασφάλεια Αττικής που πέρα από κάθε αμφιβολία, έχουν εξασφαλισμένο θετικό πρόσημο στην αποτίμηση έργου και παραγωγής.
.