Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚ Αστυνομικών: Όχι στην αλληλοεξόντωση

Με οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την εντελώς αδικαιολόγητη στοχοποίηση εργαζομένων συνανθρώπων μας με τους οποίους, εδώ και 3 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομιας. Και τώρα λοιπόν, που γίνεται μία προσπάθεια να αρθεί αυτό το καθεστώς, με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας. 

  Αντί άλλης απάντησης συνυπογράφουμε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με την οποία ταυτιζόμαστε απόλυτα πιστεύοντας ότι αποκαθιστά την αλήθεια, που τεχνηέντως αποκρύφτηκε και θυσιάστηκε στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και για τη δημιουργία φθηνών εντυπώσεων. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, όπως ενημερωθήκαμε, κανενός συνάδελφου μας τα συμφέροντα δεν θίγονται από την επικείμενη ρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα είναι αμελητέα η επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.


  Δε μπορούμε να μην καυτηριάσουμε την υποκριτική στάση του συνδικαλιστικού μας οργάνου το οποίο σιωπούσε όταν αυτοί οι συνάδελφοί μας χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών, κερδίζοντας παράλληλα και την επαγγελματική τους καταξίωση. Μία καταξίωση που έρχεται τώρα το Υπουργείο να αναγνωρίσει, εντάσσοντας, όσους πληρούν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις και επιθυμούν, στους Ειδικούς Φρουρούς και τους υπόλοιπους στο Πολιτικό Προσωπικό. Διευκρινίζεται ότι όσοι ενταχθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, θα τοποθετηθούν στην Αττική.


  Εν τέλει ποιο θέμα αξιοκρατίας τίθεται και ποια «κερκόπορτα» αδιαφανούς προσλήψεως ανοίγει, αφού όπως φαίνεται δίνεται μία οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια;


  Η Δ.Ε.Κ.Α. διαχωρίζει τη θέση της από στάσεις και συμπεριφορές που ρίχνουν νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού και προάγουν συντεχνιακές λογικές και «ανθρωποφαγικές» νοοτροπίες και καλωσορίζει την επίσημη ένταξη των συναδέλφων μας, οι οποίοι μας τιμάνε με την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος τους καλούμε να αγνοήσουν φωνές, που δεν εκπροσωπούν το σύνολο των Αστυνομικών και να αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο που τους ανατίθεται. 


Η γραμματεία της 

Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών 

(Δ.Ε.Κ.Α.)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια