Η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη των δραστών της επίθεσης κατά Γερμενή στο Μαρούσι

Στην  «ταυτοποίηση»  τριών υπόπτων ηλικίας 26-27 ετών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, σχετικά με την επίθεση στον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» τον περασμένο Νοέμβριο στο Μαρούσι, φέρεται να έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο από τους υπόπτους έχουν προσαχθεί παλαιότερα από την  κατάληψη της «Επαυλης Κούβελου» στην περιοχή. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η αναφερόμενη εξακρίβωση της ταυτότητας των προσώπων υπήρξε μετά από ανάλυση οπτικού υλικού και αναγνωρίσεις από αστυνομικούς και αυτόπτες μάρτυρες.


Η επίθεση κατά του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικό,  σημειώθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην πλατεία Αμαρουσίου. Τουλάχιστον 15-20 άτομα αναγνώρισαν τον βουλευτή του φιλοναζιστικού κόμματος και τον κτύπησαν -σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες με σιδηρολοστό στο κεφάλι. Ο ίδιος είχε αποδώσει την επίθεση σε «παρακρατικούς του ΣΥΡΙΖΑ».    

Τα μέλη της «Κατάληψης Επαυλης Κούβελου» ανέλαβαν λίγο αργότερα την ευθύνη της επίθεσης αναφέροντας ότι «κατά την διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης - αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων / -ισσών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί - βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την "παρέα" του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια - ότι δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς στις γειτονιές μας.

Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι / -ισσες προέτρεψαν τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο και να αποσυρθούν "στις τρύπες τους". Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση. Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη...

Η απάντηση των συντρόφων / -ισσών δεδομένης της τροπής που είχαν πάρει τα γεγονότα ήταν άμεση. Οι φασίστες όντας περικυκλωμένοι βρέθηκαν στην κατάσταση να βάλλονται από παντού και να προσπαθούν να διαφύγουν όπως όπως».

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr