Κατεπείγουσα έρευνα μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για κοριούς

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι: «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο ‘κέντρο’». 
Το ΚΚΕ κατήγγειλε το γεγονός, ζήτησε την άμεση διερεύνηση του από την κυβέρνηση και ενημέρωσε σχετικά «τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».  
Ακολούθησαν ανακοινώσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το Ποτάμι που ζητούν επίσης την διερεύνηση της υπόθεσης. 
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση» των καταγγελιών, τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρές.  
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η κατεπείγουσα έρευνα για τη διερεύνηση της υπόθεσης. 
Την έρευνα, που έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος θα διενεργήσει αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου.
tvxs.gr