Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Χαμός" για την κλήση τροχονόμου σε πεζούς

"Έσπασε" το ίντερνετ η ανάρτηση στο facebook page του e-evros.gr κατά την οποία αστυνομικός του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης απεικονίζεται να κόβει κλήση σε 3 πεζές κοπέλες, διότι παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη των πεζών.

Ορμώμενη από την ανάρτηση (αλλά και αγανακτισμένη από τα σχόλια) η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 
"Σχετικά με αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν  συνάδελφό μας του Τμήματος Τροχαίας την ώρα που εκτελεί τα καθήκοντά της, σημειώνουμε ότι η παραπάνω συνάδελφος έπραξε σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος.
Δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν τόσο οι πεζοί όσο και τα οχήματα. Για την κατάσταση στο κυκλοφοριακό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και οι μόνοι που πασχίζουν να βάλουν τάξη είναι οι λιγοστοί συνάδελφοι της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Οι ειρωνείες και η στοχοποίηση, από μερίδα του τύπου και λιγοστών  ευτυχώς συμπολιτών μας, δημόσιων λειτουργών που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας  προς οποιοδήποτε συνάδελφο κατηγορείται και στοχοποιείται άδικα, και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε νόμιμη ενέργειά του, που θα έχει σκοπό τη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, της ιδιότητας  και της προσωπικότητάς του.
Παρακαλούμε για την άμεση απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας από οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης έχει αναρτηθεί για την μείωση της βλάβης που έχουν υποστεί τα προσωπικά δεδομένα της συναδέλφου".  

Την ανάρτηση την είδανε περισσότεροι από 80.000 χρήστες του ίντερνετ και αποκόμισε εκατοντάδες σχόλια, άλλα αστεϊσμού και άλλα υβριστικού περιεχομένου από εγκάθετους "γάιδαρους", με τα οποία ουδεμία σχέση έχει το e-evros.gr ως μέσο. Είναι το κλασσικό πρόβλημα όπου πολλοί χρήστες από τον καναπέ τους χωρίς να σκεφτούν "αμολάνε" τις εξυπνάδες τους προσβάλλοντας υπολήψεις και θίγοντας καταστάσεις.
Φυσικά το e-evros.gr και οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, δεν υιοθετούν σχόλια υβριστικού περιεχομένου προερχόμενα από ένα μέρος της κοινής γνώμης εναντίον της αστυνομικού προσβάλλοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια της. Το αντίθετο μάλιστα: τα καταδικάζει και κάνει επί χρόνια αγώνα να τα μειώσει!
Το e-evros.gr συντάσσεται με την νομιμότητα και την προσπάθεια της Αστυνομίας αλλά και της συγκεκριμένης αστυνομικού, προς το σκοπό της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε παρασύρσεις πεζών συμπολιτών μας καθώς και γενικότερα την τήρηση του νόμου του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε σχόλια και κουβέντες που ο κάθε απερίσκεπτος χρήστης γράφει στα κοινωνικά δίκτυα που ανήκουν στην ιστοσελίδα μας. Πως πρέπει να αντιδράσουμε; Να τους αποκλείσουμε; Πότε θα καταλάβουν οι χρήστες πως ότι σχόλιο γίνεται το βλέπουν χιλιάδες κόσμου; 
Επικαλούμαστε την ωριμότητα και την ευθιξία όλων και ας επικεντρωθούμε στην κοινωνική πλευρά του ζητήματος και όχι στα προσωπικά του καθενός. Ντρεπόμαστε για λογαριασμό αυτών που από τον καναπέ τους το έχουν τόσο εύκολο να θίξουν αξιοπρέπειες και να προσβάλλουν δημόσιους λειτουργούς.
Αν θέλετε να σχολιάσετε δυσμενώς (και δεν κρατιέστε πια) μπορείτε να το κάνετε στο δικό σας "τοίχο"! Στο προσωπικό σας προφίλ. Θα πρέπει να κατανοήσετε πως για τα σχόλιά σας έχουμε ευθύνη και εμείς όταν κάποιος - κάποτε σας "τρέξει" στα δικαστήρια.
e-evros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια