Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

Λύνουν κάβους τα καράβια μετά την πολυήμερη απεργία που είχε κηρύξει η ΠΝΟ, αντιδρώντας στο φορολογικών καθεστώς των ναυτικών. Το πρωί συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της
Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε την αναστολή της απεργίας και την άμεση αναχώρηση των πλοίων, εν όψει και των εορτών. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από απόλυτη πλειοψηφία.
Έτσι, τα πρώτα πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες, δίνοντας "ανάσα" σε επιβάτες, αλλά και παραγωγούς που έβλεπαν επί μέρες τα προϊόντα τους να παραμένουν στα λιμάνια.
«Πρυτάνευσε η λογική ύστερα από διάλογο 18 ημερών. Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το ικανοποίησε πλήρως. Δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Πάντως, η ΠΝΟ εμμένει στα αιτήματα της και δηλώνει πως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ακόμα. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο υπουργός όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε αλλά απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως, ότι, δυστυχώς, η τελική απόφαση και έγκριση ανήκει στους θεσμούς. Σημειώνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής η απεργία της ΠΝΟ "έσπασε" σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο, όπου ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιώτες μετέφεραν ανθρώπους και προϊόντα σε άλλες περιοχές.
Παράλληλα, ένταση επικρατησε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερές και τους ιδίους στην καταστροφή.

antenna.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια