Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Περισσότερη αστυνόμευση για την Θεσσαλονίκη ζητούν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας


Την ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη αστυνομεύση στον νομο Θεσσαλονίκης ,και ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονα φαινόμενα παραβατικότητας, ζητούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ και καλούν την φυσική και ιδιατέρα πολιτική ηγεσία της υπηρεσίας τους,να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μιλώντας στο thessalonikimas.gr  o ειδικός γραμματέας της Πανέλληνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και μέλος της Ενωτικής κίνησης Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεόφιλος Παπαδάκης ,με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την ύπαρξη επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας στην Ροτόντα ,που οι κάτοικοι της περιοχής ,λόγω φαινομένων παραβατικότητας κυρίως με διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχη,ζητούν καλύτερη αστυνόμευση ,τόνισε ότι «παρά την σχεδόν καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας ,χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή με περιπολίες ,γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μετατραπεί σε Εξάρχεια της Θεσσαλονίκης ».

Ο κ. Παπαδάκης,επεσήμανε ότι υπηρεσίες της Αστυνομίας,όπως » η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο .Π.Κ.Ε ), θα μπορούσαν να περιπολούν πιο συχνά ,διευκολύνοντας τον γενικό σχεδιασμό φύλαξης της Αστυνομίας,που έχει στην ευθύνη της,την φύλαξη κτηρίων, όπως αυτό του τουρκικού προξενείου στην όδο Αγίου Δημητρίου ».

Σε ότι αφορά πάντως την αμφισβήτηση καταγγελιών συνδικαλιστών της Αστυνομίας από τον κ. Τόσκα σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ,ότι το πρωθυπουργικό γραφείο στο ΥΜΑΘ ,φυλάσσεται παραπάνω από τον προβλεπόμενο σχεδιασμό,την ίδια ώρα που παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικου και υλικού (όπως περιπολικά) σε αστυνομικές υπηρεσίες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης,συνδικαλιστικοί κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν,και μόνο το γεγονός ότι απασχολείται η μίση αστυνομική δύναμη του αστυνομικού τμήματος της Άνω Πόλης ,μαζί με αστυνομικούς από άλλες μάχιμες αστυνομικές υπηρεσίες,απόδεικνύει την βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών .
Θανάσης Μανουσάκης







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια