Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρακτικές συμβουλές για να περιορίσεις τα νεύρα σου και να αποφύγεις τα … χειρότερα!


Αν ανήκεις στους θερμόαιμους ανθρώπους με φλογερό ταμπεραμέντο, που αρκεί μόνο μια «σπίθα» για να «πάρεις» φωτιά, και αντιδράς με κάπως υπερβολικό τρόπο, τότε σου έχουμε τη λύση!

Πρακτικές συμβουλές για να περιορίσεις τα νεύρα σου και να γλιτώσεις τα χειρότερα.

Μέτρα μέχρι το 10
Ακούγεται παιδιάστικο, όμως δεν είναι. Από το να πεις/κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις, καλύτερα να πάρεις το χρόνο σου, να το σκεφτείς και να αντιδράσεις φυσιολογικά ή τουλάχιστον μετριασμένα.

Άκου μουσική
Βάλε ακουστικά, σύνδεσέ τα με τον υπολογιστή ή το κινητό σου, επέλεξε τη μουσική που σε ηρεμεί, μπορεί να είναι Βιβάλντι, μπορεί και Iron Maiden, λίγη σημασία έχει, και πάρε το χρόνο σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική είναι πολύ αποτελεσματικότερη στη διαχείριση έντονων καταστάσεων σε σχέση με το να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις σε απόλυτη ησυχία.

Σφίξε την αριστερή γροθιά σου
Χωρίς όμως να τη χρησιμοποιήσεις. Σφίγγοντας δυνατά την αριστερή σου γροθιά στέλνεις μήνυμα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου (το οποίο και ευθύνεται για το θυμό) πως «όλα είναι καλά». Επίσης, η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να βοηθά και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Μοναδικό μείον: δεν λειτουργεί για αριστερόχειρες.

Τρέξε στο γυμναστήριο
Η σωματική άσκηση βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει ουσίες οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, τονώνουν τη διάθεσή σου και σε γεμίζουν ευεξία. Και, όπως και να ‘χει, η προπόνηση είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους να εκτονώσεις την αρνητική ενέργεια, είτε τρέχοντας στο διάδρομο, είτε κάνοντας πετάλι με ένταση, είτε σηκώνοντας βάρη.

Πάρε βαθιές ανάσες
Ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να χαλαρώσεις μυαλό και σώμα είναι να δώσεις στον εγκέφαλό σου το σήμα πως «όλα είναι εντάξει». Χαίρω πολύ, θα πεις, αλλά πώς το κάνω αυτό; Αναπνέοντας, απαντούμε. Όχι με τις κοφτές ανάσες που έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε, αλλά με μια αρκετά διαφορετική μέθοδο, τη λεγόμενη διαφραγματική αναπνοή.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Μην το γελάς. Ένα από αυτά τα κινηματογραφικά μπάνια, με τον πλούσιο αφρό, τα αρωματικά έλαια, τα κεράκια και το ποτήρι με το κρασί (ή μια μπύρα) να σε περιμένει δίπλα από τη μπανιέρα, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πιες ένα χαλαρωτικό ρόφημα
Ένα ζεστό τίλιο, ένα χαμομήλι με μέλι ή μια γλυκιά ζεστή σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Προφανώς θα πρέπει να αποφύγεις τον καφέ. Μην έχουμε χειρότερα.

Απομακρύνσου
Μπορεί να λένε ότι αν απομακρύνεσαι από τα προβλήματά σου δεν τα λύνεις, όμως στην προκειμένη περίπτωση θες έναν άμεσο τρόπο να ελέγξεις τα νεύρα σου για να μην εξελιχθεί η κατάσταση άσχημα. Ό,τι και αν είναι λοιπόν αυτό που σε νευρίασε, πάρε το χρόνο σου και απομακρύνσου για λίγο, κάνοντας μια βόλτα έξω με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο.


Πηγή: in2life.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια