Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα προσφυγόπουλα της Μόριας ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα

Μπορεί να καθυστερεί η δημιουργία των δομών για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας , όμως μέσα στο κέντρο της
Μόριας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε ένα από αυτά «ζωγράφισαν τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Αιγαίου, με τη βοήθεια των συντονιστών εκπαίδευσης , ανθρώπων από συγκεκριμένες ΜΚΟ όπως οι γιατροί του κόσμου αλλά και εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, δημιούργησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και απασχολούν τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της Μόριας .

Στη συγκεκριμένη εργασία με συντονίστρια  την Ειρήνη Αντωναράκου, κλήθηκαν να αποτυπώσουν τα Χριστούγεννα στη Μόρια. Όπως είπε η κυρία Αντωναράκου στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ «με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχουν τα παιδιά σε αυτά τα προγράμματα με τη συγκεκριμένη δράση να καταγράφει πως βιώνουν τα ίδια, μέρες Χριστουγέννων στο κέντρο της Μόριας. Και μείς στολίσαμε δεντράκια στο καμπ , τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδάνε τα κάλαντα και στις δικές τους ζωγραφιές αποτύπωσαν αυτό το κλίμα».

Στις ζωγραφιές τους διακρίνονται τα συρματοπλέγματα, η αστυνομία, ένα καμένο δέντρο με τις μνήμες από την τελευταία φωτιά να είναι χαραγμένες στο μυαλό τους, αλλά και στιγμές ξενοιασιάς, αναμένοντας τον δικό τους … Άγιο Βασίλη.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια