Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κρύβει» ο εθισμός στο σεξ και το πορνό ψυχικά προβλήματα;


Μπορεί ο ορισμός εθισμένος στο σεξ και το πορνό να ακούγεται «βρώμικος» και καθόλου κολακευτικός για έναν άντρα, όμως πόσο πραγματικά η συνεχής επιθυμία για σεξ ή για πορνό μπορεί να είναι επιβλαβής για την ψυχική σου υγεία;

Και μπορεί μέχρι τώρα μια τέτοια ερώτηση να μην έχει βρει επαρκή και ουσιαστική απάντηση όμως μια νέα έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Θεραπευτών, Εκπαιδευτών και Σύμβουλων Σεξ ήρθε για να φωτίσει μία πεποίθηση που μπορεί να απασχολεί πολλούς εκεί έξω. Κυρίως εκείνους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να κάνουν συνέχεια και παντού σεξ, αλλά και εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν συνέχεια ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ουσιαστικά λάθος να αποκαλούμε όσους χαρακτηρίζονται από εθισμό στο σεξ και στο πορνό, ως ψυχικά διαταραγμένους ή ασθενείς. Στην επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, μάλιστα, ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια σχέση ανάμεσα στις σεξουαλικές πρακτικές, την ηδονή και τη συνεχή επιθυμία για σεξ ή για πορνό με τη διανοητική κατάσταση ενός ανθρώπου».

Έτσι λοιπόν δεν είναι αποδεκτό να χαρακτηριστεί κάποιος, ο οποίος θέλει να έχει καθημερινή σεξουαλική διέγερση είτε με σεξ, είτε με πορνό, ως άτομο ασταθές ή με κάποια πνευματική διαταραχή, χωρίς ειδικά να έχουμε λάβει υπόψη και άλλους παράγοντες που καθορίζουν στο σύνολό τους την προσωπικότητά του!


Πηγή: manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια