Επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ

 https://3.bp.blogspot.com/-6pA_QSV7eYc/V5cWLyOcsBI/AAAAAAAC-a4/THkbJc3yYMsnthR4PWoSocJJ7fTclitjQCLcB/s1600/1649996.jpg
Παραθέτουμε επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ για νομοθετική ρύθμιση θέματοςΑξιότιμε κύριε βουλευτά     
Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στην ενσωμάτωση  της παρακάτω νομοθετικής ρύθμισης , είτε με μορφή τροπολογίας αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, είτε ως άρθρο σε υπό κατάθεση Σ.Ν του Υπουργείου Οικονομικών, είτε σαν τροπολογία σε παρεμφερές Σ.Ν «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.
Να σας διευκρινίσουμε ότι η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση περιλαμβανόταν στο από 19/06/2015 Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αν και ήταν στη φάση της Ολοκλήρωσης στην ΒτΕ δεν πέρασε στη φάση της ψήφισης λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της λήξης της ΙΣΤ κοιν.περίοδου.(Αρθρο 2 παρ.4β).Στο συγκεκριμένο ΣΝ υπάρχει θετική Έκθεση του Γ.Λ.Κ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 3ης Ιουνίου 2015 ,αιτιολογική έκθεση κ.λ.π  και φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων Υπουργών. Να επισημάνουμε ότι η παραπάνω  νομοθετική ρύθμιση ΟΥΔΕΝ δημοσιοοικονομικό κόστος  έχει!!!
Επίσης θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε πως ανάλογη θέληση του νομοθέτη να ρυθμίσει το συγκεκριμένο θέμα είχε ανακοινωθεί και με τήν επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της 14 Νοεμβρίου 2014 σχετικά με υπό κατάθεση Σ.Ν ,το οποίο λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν έφτασε στην φάση της ψήφισης στην ολομέλεια της ΒτΕ!!!    
  
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευελπιστεί στην έμπρακτη βοήθειά σας  ώστε  επιτέλους να δοθεί λύση στα δίκαιο αίτημα των Εθελοντών Μακράς Θητείας.