Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αξιωματικών Π.Σ. για τα πενθήμερα


Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τα πενθήμερα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι    

Εδώ και αρκετό καιρό, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας γνώριζε ότι υπήρχε μνημονακή ρύθμιση, που δημιουργούσε προβλήματα  στην κανονική καταβολή των ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ των τελευταίων μηνών του 2016.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος, έχρηζε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Εδώ και μέρες είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας προς τις οικονομικές υπηρεσίες του Π.Σ., όπου μας είχε δοθεί  η ρητή διαβεβαίωση, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομαλή καταβολή των αποζημιώσεων για την πέραν του πενθημέρου εργασία μας.

Η γνωστή πολιτική της προχειρότητας και ελάσσονος ενδιαφέροντος, έφερε μόλις εχθές την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προσπεραστεί η μνημονιακή επιταγή και να εξασφαλιστεί ότι δεν εξαϋλωθούν τα ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ των τελευταίων μηνών του 2016.

Παρόλα αυτά η "τελευταίας στιγμή" ρύθμιση, δημιούργησε προς στιγμήν "τεχνικά ζητήματα" ομαλής καταβολής των ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ, που δημιούργησαν σύγχυση και ανησυχία στους συναδέλφους όλης της χώρας, που έβλεπαν στην συγκεκριμένη  προσωποιημένη εφαρμογή να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν διάφορες εκδόσεις του   τρέχοντος μισθού τους.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας είχαμε επικοινωνία με τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου,τις οικονομικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. και τον κ.Αρχηγό του Π.Σ. προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει η κανονική καταβολή των αποζημιώσεων των ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ.

Αργά το μεσημέρι, λάβαμε τη διαβεβαίωση, ότι το πρόβλημα λύθηκε και ότι μαζί με την μισθοδοσία που θα καταβληθεί εντός του μηνός, θα περιλαμβάνονται τα ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ δύο  μηνών.

Δυστυχώς πλέον ακόμα και τα αυτονόητα τείνουν να γίνουν ζητούμενα.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια