Κύκλωμα ελληνοποιούσε ξένες άδειες οδήγησης

Κύκλωμα παράνομης μετατροπής αλλοδαπών αδειών οδήγησης σε ελληνικές εντόπισαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής με εντολή της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, ύστερα από καταγγελίες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ύστερα από σχετική καταγγελία για μετατροπή άδειας οδήγησης από τη Νότια Κορέα σε ελληνική, καταχωρισμένης σε όνομα υπηκόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης «είχε κάνει φτερά» από τη Διεύθυνση Μεταφορών.
Οι υπάλληλοι που διερευνούσαν την υπόθεση διαπίστωσαν επίσης ότι αυτή είχε στηριχθεί σε ανύπαρκτη άδεια διαμονής, ενώ στην προσπάθεια επικοινωνίας με τον κάτοχο της άδειας, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί και ανύπαρκτη διεύθυνση επικοινωνίας, όπως προέκυψε και από τη συνεργασία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και τις οικείες πρεσβείες. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική υπόθεση, καθώς κατά τη διάρκεια της διερεύνησης αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί από το αρχείο της υπηρεσίας τουλάχιστον άλλοι επτά φάκελοι.
Η πρώτη άδεια που εντοπίστηκε έχει ήδη ανακληθεί. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις να γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ θα διενεργηθεί και ΕΔΕ. 
ethnos.gr