Οι τροφές που σε εμποδίζουν να χτίσεις μυς!


Ιδρώνεις τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο, αλλά, παρόλο που αισθάνεσαι ότι γυμνάζεσαι σκληρά, δεν βλέπεις τους δικέφαλους και τους κοιλιακούς σου να «φουσκώνουν» όσο θα ήθελες.

Αν είσαι τόσο αθλητικός τύπος, σίγουρα θα έχεις ακούσει πως υπάρχουν ορισμένες τροφές, όπως το στήθος κοτόπουλο και τα πρωτεϊνούχα ροφήματα, τα οποία σε βοηθούν να χτίσεις μύες, σε αντίθεση με άλλα τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία της «ανάπτυξης».

Το χτίσιμο των μυών απαιτεί σκληρή γυμναστική, σωστή ξεκούραση και καλή διατροφή.

Αν εμπλουτίζεις το σώμα σου με τις παρακάτω τροφές, τότε το πιο πιθανόν είναι να εμποδίζεις τους μύες σου να πάρουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ενδυναμώσουν σωστά.

Ενεργειακά ποτά
Μπορεί οι διαφημίσεις να παινεύουν τους ηλεκτρολύτες που υπάρχουν μέσα στα ενεργειακά ποτά, ωστόσο ο Dr. Stuart Phillips, ερευνητής στο ζήτημα της πρωτεΐνης από το πανεπιστήμιο McMaster, τονίζει πως τα συγκεκριμένα ποτά είναι πολύ φτωχικά σε θρεπτικά συστατικά. Τα ενεργειακά ποτά είναι αποτελεσματικά μετά από πολύωρη αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, αλλά για οποιαδήποτε άλλη άσκηση, το προτιμότερο είναι να πίνεις μόνο νερό.

Τρία πρωτεϊνούχα ροφήματα στη σειρά
Μερικές φορές οι υπερβολές δεν βγαίνουν πάντα σε καλό. Μπορεί ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα να είναι αποτελεσματικό, ωστόσο αν καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, το σώμα σου θα το μετατρέψει σε λίπος και όχι σε μύες.

Μπύρες
Το αλκοόλ δεν διαταράσσει μόνο τον τρόπο που το σώμα σου παράγει την πρωτεΐνη, αλλά επίσης μπορεί να εμποδίσει και τη σωστή ανάπτυξη και επούλωση των μυών σου. Επίσης όλοι αυτοί οι υδατάνθρακες που εμπεριέχονται μέσα στο αλκοόλ, κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο σου να αποκτήσεις εκείνο το six-pack που ονειρεύεσαι.

Αναψυκτικά διαίτης
Ίσως να νομίζεις πως η τεχνητή ζάχαρη δεν μπορεί να σου κάνει κακό, αφού δεν υπάρχουν θερμίδες μέσα στο αναψυκτικό σου… σωστά; Αυτές όμως οι άδειες θερμίδες σε βλάπτουν διαφορετικά: Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τεχνητή ζάχαρη, καταλήγουν να τρώνε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Και όταν οι επιπλέον θερμίδες οδηγούν σε αύξηση του βάρους, τότε τείνουν να χάνονται και οι γραμμώσεις των μυών σου.

Μπάρα σοκολάτας
Μα έχει φιστίκια… και πρωτεΐνη! Μπορεί οι ξηροί καρποί και το αμυγδαλωτό να σε χορταίνουν μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, ωστόσο οι θερμίδες που περιέχει μια μπάρα, το σώμα σου θα τις μετατρέψει σε λίπος.

Ντόνατς
Οτιδήποτε είναι υψηλό σε λίπος και χαμηλό σε πρωτεΐνη, αποτελεί πρόβλημα για το σώμα σου, διότι λαμβάνεις περισσότερες θερμίδες απ’ όσο χρειάζεσαι και πολύ λίγη πρωτεΐνη.

Να μην τρως τίποτα
Μετά από μια σκληρή προπόνηση, το σώμα σου χρειάζεται καύσιμα για να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Αντί να καταναλώνεις θερμίδες χωρίς σκέψη, φρόντισε να εστιάσεις στον παρακάτω κανόνα:

Κατανάλωσε ένα γραμμάριο πρωτεΐνης για κάθε κιλό του βάρους του σώματός σου.


Πηγή: manslife.gr