Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτρόπαια εγκλήματα στον πόλεμο μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, με τελευταίο απολογισμό 13 δολοφονίες στις πολιτείες Μιτσοακάν και στο Γκερέρο, οι οποίες
συνεχίζουν να αποτελούν πεδία μαχών ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες.

Η εισαγγελία της δυτικής Πολιτείας Γκερέρο ανακοίνωσε ότι έξω από τα γραφεία εταιρείας βρέθηκαν κομμένα κεφάλια έξι ανδρών. Στην περιοχή δρα η συμμορία Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Δίπλα στα ανθρώπινα κεφάλια βρέθηκε απειλητικό μήνυμα που άφησαν μέλη της Νέας Οικογένειας του Μιτσοακάν, μιας αντίπαλης συμμορίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Σε άλλο επεισόδιο, σε χωριό στα όρη Ατόγιακ της πολιτείας Γκερέρο, επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, δολοφονήθηκαν από πυρά αγνώστων μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία. Πέντε από τα θύματα ήσαν μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και μια γυναίκα.

Πάνω από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό μετά το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέπτυξε τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας για να δράσουν εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών, κατά τα επίσημα στοιχεία.


ΒΗΜΑ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια