Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομική πλάνη καταγγέλλει ο κύκλος αξιωματικού της αστυνομίας

Πρόκειται για την υπόθεση του αστυνόμου της ασφάλειας που υπηρετεί στην αθλητική βία και κατηγορείται πως παρείχε πληροφορίες απόρρητου χαρακτήρα σε
αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται ότι "έπνιξε" με αναβολικά τους χώρους εκγύμνασης των θηριωδών μπόντι μπίλντερ.

Μιλώντας στο bloko.gr συνάδελφοι του από την ασφάλεια και μέλη του στενού κύκλου που έχουν γνώση και επίγνωση των στοιχείων της δικογραφίας, υποστηρίζουν ότι βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τρομερής παρεξήγησης και αστυνομικής πλάνης.

Ο αστυνόμος, αμέσως μόλις βγήκαν στο φως στοιχεία της δικογραφίας παρουσίασε κλονισμό υγείας δεδομένου όπως υποστηρίζουν οι οικείοι του θεωρεί εξοργιστικά άδικη την εμπλοκή του, που επιδεινώθηκε όταν τέθηκε στη διαθεσιμότητα. Και η επιδείνωση δεν ήταν γι αυτή καθαυτή την διοικητική απόφαση, αλλά από το γεγονός ότι θα στερηθεί εσόδων σε μια ιδιαίτερα κομβική για κάθε ανθρώπινο ον στιγμή. Σε περίπου δύο εβδομάδες η σύζυγος του πρόκειται να φέρει στη ζωή το παιδί τους. Και δυστυχώς, η πιο μεγάλη χαρά, έρχεται να σκιαστεί από μια απαίσια στιγμή αδιαβάθμητου χαρακτήρα εμπλοκής.    

Και λέμε αδιαβάθμητου, δεδομένου ότι για κάποιον ίσως να θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως αξιωματικός να "εμπιστεύεται" πληροφορίες σε κακοποιό. Ίσως όμως τελικά να μην είναι ότι φαίνεται και αληθινό.

Σε διάστημα 6 μηνών προανακριτικής διαδικασίας και συγκέντρωσης προϊόντων υποκλοπής, ο αστυνόμος ακούγεται μία και μοναδική φορά να συζητά με τον αρχηγό για θέμα που αποπνέει ποινικό ενδιαφέρον. Στις 11 Νοεμβρίου όταν του τηλεφωνεί αρχηγικό μέλος της μαφίας των αναβολικών και του ζητά ενημέρωση για τις πινακίδες μιας μοτοσικλέτας.

Ο αρχηγός του δίνει τον αριθμό δηλώνοντας στον αστυνόμο ότι ανησυχεί για το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον παρακολουθούν. Ο αστυνόμος επικοινωνεί με τον αξιωματικό υπηρεσίας της υπηρεσίας του δίνει τον αριθμό κι εκείνος του λέει ότι δεν υπάρχει στο σύστημα. Ο αστυνόμος τηλεφωνεί στον αρχηγό και του λέει ότι θα τα πούνε από κοντά. Η μοτοσικλέτα ήταν της οικονομικής αστυνομίας που είχε την υπόθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι ο αστυνόμος είπε στον αρχηγό στην ιδιωτική συνάντηση τους ότι είναι υπηρεσιακή.

Όπως επίσης γίνεται γνωστό, αστυνόμος και αρχηγός, είναι παιδικοί φίλοι. Όπως επίσης, ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία επικοινωνία του αξιωματικού με άλλο μέλος της μαφίας των αναβολικών. Υπήρχε τακτική επικοινωνία μόνο με τον αρχηγό σχετικά με την αγορά αναβολικών. Η μόνη επίμεμπτη περίπτωση, είναι η επικοινωνία που αναφέραμε νωρίτερα.

Είναι όμως αυτός λόγος για να διασυρθεί υπηρεσιακά ένας αστυνομικός;
Και αν ναι. Είναι αυτός λόγος και αιτία ώστε ένα βρέφος, πριν ακόμη χαμογελάσει στο φως της ζωής, να καταδικαστεί, αντί για το φως ν' αντικρίσει το βαθύ γκρίζο χρώμα της αδικίας;

Για ν α μην επικαλεστούμε το απαράγραπτο ρητό της ορθής απονομής δικαιοσύνης. Καλύτερα 99 ένοχοι αθώοι, παρά ένοχος ένας αθώος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια