Συνέλαβαν αυτή τη γυναίκα για μία φωτογραφία! Δείτε για ποιο λόγο…


Μία γυναίκα, η οποία ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία της στην οποία πόζαρε με ακάλυπτο το πρόσωπο, συνέλαβε η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς αυτό αποτελεί μια τολμηρή κίνηση στο θεοκρατικό βασίλειο της συγκεκριμένης χώρας.

Το συντηρητικό βασίλειο, στο οποίο κυριαρχεί μια αυστηρή και άκαμπτη εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, είναι ένα από τα πιο περιοριστικά καθεστώτα στον κόσμο για τις γυναίκες, οι οποίες μεταξύ άλλων επιβάλλεται να καλύπτονται με μπούρκα από το κεφάλι ως τα δάχτυλα των ποδιών τους σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και οφείλουν να έχουν την έγκριση ενός άνδρα – ενός προστάτη τους – για να εργασθούν, να ταξιδέψουν ή να παντρευτούν. Δεν μπορούν επίσης να επισκεφτούν μόνες τους ένα εστιατόριο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρουάζ αλ Μαϊμάν ανακοίνωσε τη σύλληψη της γυναίκας χωρίς να αποκαλύψει το όνομά της.

Αρκετοί ιστότοποι, όμως, την κατονόμασαν, αναφέροντας πως επρόκειτο για τη Μαλάκ αλ Σέχρι, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα όταν περπάτησε σε έναν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Ριάντ χωρίς να φορά μπούρκα τον περασμένο μήνα.

Η αστυνομία προέβη στη σύλληψή της για «προσβολή της δημόσιας αιδούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Η ενέργεια αυτής της γυναίκας παραβιάζει τους νόμους αυτής της χώρας», πρόσθεσε, καλώντας σε «τήρηση των διδαχών του Ισλάμ».

Η γυναίκα «ανήρτησε ένα tweet εμφανίζοντας τον εαυτό της να στέκεται χωρίς μπούρκα κοντά σε ένα πολύ γνωστό καφέ στο Ριάντ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, κατηγορώντας επίσης τη γυναίκα «ότι μίλησε ανοιχτά για απαγορευμένες σχέσεις της με άνδρες», με τους οποίους δεν είχε συγγένεια.

Η γυναίκα, περίπου 20 χρονών μεταφέρθηκε σε μια «φυλακή γυναικών» και για την υπόθεση της θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, τόνισε.


Πηγή: nooz.gr