Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγή στα όρια ήλικιας για τους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων ζητά η Ένωση Ημαθίας

Την αναθεώρηση τού ορίου ηλικίας για τη μετάταξη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από γενικών καθηκόντων σε ειδικών ζητά η Ένωση Ημαθίας. Διαβάστε τους λόγους στο έγγραφο, που απέστειλε στην ΠΟΑΣΥ: Παρακαλούμε όπως προωθήσετε στον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο , αίτημα μέλους της Ένωσης μας  το οποίο αφορά άρση κωλύματος για την πρόσληψη νέων αξιωματικών ειδικών καθηκόντων.

Συγκεκριμένα :
Σύμφωνα με το Π.Δ. 373/2002  (ΦΕΚ Α-320/8.12.2002) «Προέλευση, προσόντα, πρόσληψη και εξέλιξη αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων», όπως  αυτό τροποποιήθηκε με τα: Π.Δ. 112/2009, Π.Δ. 1/2010, Π.Δ. 51/2010, Π.Δ. 101/2011, Π.Δ. 113/2011 και Π.Δ. 133/2012,  πέραν των λοιπών προσόντων – προϋποθέσεων που τίθενται για το αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων προκειμένου να είναι δυνατή η μετάταξή του σε προσωπικό ειδικών καθηκόντων (εν προκειμένω αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγοι), τίθεται και η προϋπόθεση «να μην έχει υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας του, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους έκδοσης  της προκήρυξης»( Άρθρο 3 παρ. 2).
     Την τελευταία πενταετία και λόγω της εισόδου της χώρας μας στα μνημόνια και των επακόλουθων περιορισμών που αυτά έθεσαν στις μετατάξεις του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, δεν έχει προκηρυχθεί πλήρωση κενών οργανικών θέσεων για αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγους, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.(Τελευταία προκήρυξη για μετάταξη αστυνομικού προσωπικού  γενικών καθηκόντων σε αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγους εκδόθηκε την 16-10-2010).
Επιπρόσθετα με την ψήφιση των ρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με το 3ο μνημόνιο, ο υποχρεωτικός χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού αυξήθηκε από τα 35 στα 40 έτη.
 Κατόπιν των ανωτέρω, η προϋπόθεση της παρ.2 του άρθρου 3 του Π.Δ. 373/2002 περί του ορίου ηλικίας (40ο έτος της ηλικίας) για το αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων που επιθυμεί να μεταταγεί σε προσωπικό ειδικών καθηκόντων, θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να οριστεί ως νέο όριο ηλικίας το 45ο έτος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού,καθώς αφενός την τελευταία πενταετία δεν προκηρύχθηκε πλήρωση κενών οργανικών θέσεων (ψυχολόγων) και αφετέρου ο υποχρεωτικός χρόνος υπηρεσίας του αστυνομικού προσωπικού αυξήθηκε κατά πέντε έτη( από 35 στα 40 έτη). Ουσιαστικά τα τελευταία πέντε έτη δεν δόθηκε η ευκαιρία σε αστυνομικούς που κατέχουν τα προσόντα και πληρούν τις προϋποθέσεις να μεταταγούν σε προσωπικό ειδικών καθηκόντων - ψυχολόγους λόγω μνημονίου και επίσης λόγω μνημονίου υπάρχει η υποχρέωση να υπηρετήσουν οι αστυνομικοί πέντε επιπλέον έτη, γεγονός που επιβάλει την παραπάνω τροποποίηση στο όριο ηλικίας, προκειμένου να δοθεί αυτή η ευκαιρία σε αστυνομικούς που δεν μπόρεσαν να μεταταγούν την τελευταία πενταετία και πλησίασαν ή υπερέβησαν το όριο ηλικίας των 40 ετών να μπορέσουν να μεταταγούν και να υπηρετήσουν την Ελληνική Αστυνομία μέσα από την επιστήμη τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΟΥΡΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                    ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια