Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νυχτοκάματο του τρόμου για τους φαρμακοποιούς

Κλοπές χρημάτων, αρπαγές προϊόντων και κάθε μορφής απάτες, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα περιστατικά γνωρίζουν μεγάλη αύξηση επί κρίσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, οι

φαρμακοποιοί δέχονται επιθέσεις και υφίστανται τραυματισμούς. «Τα κρούσματα επιθέσεων, απειλών και εξαπάτησης αυξάνονται», σχολιάζει ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Ο ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δύο παρόμοια περιστατικά στο φαρμακείο που διατηρεί στα Εξάρχεια: «Ενα βράδυ, κάποιος που εμφανίστηκε ως πελάτης μού ζήτησε επίμονα να ανεβάσω τα ρολά. Αρνήθηκα να το πράξω και εξαγριωμένος άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε άλλη περίπτωση, άγνωστος μπήκε στο φαρμακείο και μου είπε πως ήταν επιθεωρητής του ΥΠΕΧΩΔΕ. Του ζήτησα το πρωτόκολλο ελέγχου και τότε αποχώρησε βιαστικά».
Θύμα κλοπής έπεσε και η φαρμακοποιός του Αιγάλεω, Α.Β.: «Ημασταν στον πάγκο και εξυπηρετούσαμε δύο κυρίες. Μπαίνει ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα. Πηγαίνει στη βοηθό μου που ήταν στο ταμείο και της ζητάει τα χρήματα. Του δίνει 200 ευρώ και της απαντάει ''όλα''. Του δίνει και τα υπόλοιπα 150 ευρώ και φεύγει. Ηταν σοκαριστικό και ευτυχώς διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας, αποφεύγοντας τα χειρότερα».
Το «Εθνος» σταχυολογεί περιπτώσεις από το... δελτίο συμβάντων, που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Αφορά δεκάδες περιστατικά διαρρήξεων, κλοπών και επιθέσεων σε βάρος φαρμακείων, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί στον Σύλλογο.
Οι πιο «άγριες» περιπτώσεις περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά αστυνομικού δελτίου: Με απειλή πιστολιού, άγνωστοι πήραν από φαρμακείο της Ηλιούπολης 350 ευρώ από το ταμείο και περίπου 30 ευρώ από το πορτοφόλι του φαρμακοποιού! Στο Αιγάλεω, άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν στο φαρμακείο και αφαίρεσαν 150 ευρώ. Στις Αχαρνές, δύο άτομα, με την απειλή όπλου, καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες εισέβαλαν στο φαρμακείο, χτύπησαν τη μητέρα του φαρμακοποιού στο κεφάλι και στο πρόσωπο, και απέσπασαν χρηματικό ποσό.
Απίστευτα τεχνάσματα χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους φαρμακείων
Απίστευτα τεχνάσματα χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους φαρμακείων
Ηθελε «σιρόπι»
Στην Τερψιθέα, νεαρός άνδρας ζήτησε σιρόπι για το παιδί του και όταν ο φαρμακοποιός πήγε να τού το δώσει, έβγαλε όπλο και άρπαξε την είσπραξη. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο Νέο Ψυχικό και στον Νέο Κόσμο.
Με την απειλή μαχαιριού, άγνωστος απαίτησε από φαρμακοποιό του Βαρνάβα Αττικής ναρκωτικά χάπια. Η φαρμακοποιός κάλεσε την Αστυνομία και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Σε φαρμακείο της Καλλιθέας, εισέβαλε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, ένα λάπτοπ, μία τσάντα με πολύτιμα έγγραφα, ένα ζευγάρι γυαλιά και δέκα κουτιά με υπνωτικά χάπια.
Συχνές είναι και οι διαρρήξεις φαρμακείων, με στόχο χρήματα και ναρκωτικά φάρμακα. Στο Ηράκλειο Αττικής, άγνωστοι διέρρηξαν φαρμακείο και πήραν χρήματα από το ταμείο και διάφορα ηρεμιστικά φάρμακα.
Φαρμακοποιός από την Καλλιθέα κατήγγειλε πως άγνωστοι διέρρηξαν την κλειδαριά της εισόδου και αφαίρεσαν μεταλλικό κιβώτιο με ναρκωτικά χάπια και άλλα σκευάσματα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.
Σε φαρμακείο της Αθήνας, άγνωστοι έκοψαν το σιδερένιο κομμάτι της πόρτας, στο οποίο υπήρχε κλειδαριά, μπήκαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 150 ευρώ και μεγάλο αριθμό φαρμάκων αξίας 6.000 ευρώ. Σε άλλο φαρμακείο της Αθήνας, άγνωστοι έκοψαν τα ρολά ασφαλείας, έσπασαν το τζάμι και μπήκαν στο κατάστημα, παίρνοντας από την ταμειακή μηχανή όλα τα κέρματα αξίας 300 ευρώ.
Στα Σεπόλια, οι διαρρήκτες άρπαξαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του φαρμακείου και μεγάλο μέρος των φαρμάκων που βρίσκονταν στα ράφια. Πολύ μεγαλύτερη ζημιά έκαναν σε άλλο φαρμακείο στα Ανω Λιόσια, από το οποίο άρπαξαν από το ταμείο 1.000 ευρώ, ενώ πήραν δύο τραπεζικά βιβλιάρια, άδειασαν ένα συρτάρι με όλες τις εκτελεσμένες συνταγές του μήνα, διάφορα τιμολόγια, έξι κουτιά με ακριβά φάρμακα και όλα τα συμπληρώματα διατροφής που βρίσκονταν στο ψυγείο. 
ΜΠΑΡΑΖ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Κλέφτες με ιδιαίτερη αδυναμία σε... κολλαγόνα και υαλουρονικά
Τα προϊόντα κολλαγόνου έχουν βάλει στο μάτι οι κλέφτες των φαρμακείων. Τα περιστατικά είναι πολλά, όπως προκύπτει από το έγγραφο του ΦΣΑ.
«Ενας κοντός και ένας ψηλός», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, έκλεψαν τέσσερα μπουκάλια κολλαγόνου από φαρμακείο της Ηλιούπολης. Στην περιοχή της Κυψέλης κυκλοφορεί ένας 35χρονος, με σκούρο μπουφάν, κασκέτο και μουστάκι. Μπαίνει στο φαρμακείο, ρωτάει για κάποιο σκεύασμα, το οποίο έχει γραμμένο σε ένα χαρτάκι, και με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός τοποθετεί μπουκάλια κολλαγόνου σε πλαστική σακούλα που έχει μαζί του.
Τρία κολλαγόνα και ένα μεγάλο κουτί αδυνατιστικό αφαίρεσαν από φαρμακείο της Νέας Σμύρνης δύο αλλοδαποί, προφασιζόμενοι ότι ψάχνουν για ένα φάρμακο που είναι σε έλλειψη. Ο ένας περίμενε στον πάγκο και ο άλλος τοποθετούσε τα κλοπιμαία σε μία μαύρη τσάντα «ταχυδρόμου».
Φαρμακοποιός από τον Βύρωνα κατήγγειλε πως αλλοδαπός γύρω στα 40, «αδύνατος, με λίγο γένι και μουστάκι», αποπειράθηκε να κλέψει δύο καλλυντικές κρέμες μέσα στο μαύρο μπουφάν που κρατούσε στο χέρι του. Αργότερα, η αστυνομία βρήκε πάνω του διάφορα είδη φαρμακείου, τα οποία είχε προφανώς αρπάξει από άλλα καταστήματα.
Δύο κολλαγόνα, ένα προϊόν υαλουρονικού οξέος και δύο καλλυντικές κρέμες έκλεψε άγνωστος από φαρμακείο του Αγίου Δημητρίου, ενώ φαρμακοποιοί της Ηλιούπολης καταγγέλλουν ότι κυκλοφορούν στην περιοχή άτομα που κλέβουν μπουκάλια με κολλαγόνο.
Φαρμακοποιός από τη Νέα Πέραμο ενημέρωσε ότι δύο άγνωστοι μπήκαν στο φαρμακείο και κατορθώνοντας να τον απασχολήσουν, αφαίρεσαν πέντε σκευάσματα υαλουρονικού οξέος συνολικής αξίας 225 ευρώ.
Με την ίδια μέθοδο, δύο νεαροί άνδρες μπήκαν σε φαρμακείο της Καλλιθέας, με διαφορά δύο λεπτών ο ένας από τον άλλο.
Ο ένας απασχολούσε τον φαρμακοποιό και ο δεύτερος -καλυπτόμενος από τον άλλον και προσποιούμενος ότι ψάχνει- έκλεψε τέσσερα μπουκάλια κολλαγόνου και απομακρύνθηκε.
Αγνωστος άρπαξε καλλυντική κρέμα από το ράφι φαρμακείου στο Ανω Καλαμάκι, χωρίς να τον αντιληφθεί ο φαρμακοποιός. Καταγράφηκε, ωστόσο, από το κλειστό κύκλωμα.
«Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι πολύ συχνές στα φαρμακεία», εξηγεί ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣΑ. Ο ίδιος έχει πέσει δύο φορές θύμα κλοπής. Την πρώτη φορά διέρρηξαν το φαρμακείο του στη Νέα Σμύρνη, αρπάζοντας χρήματα και ένα λάπτοπ και τη δεύτερη, ενώ οδηγούσε, άγνωστος τον απείλησε με όπλο και του πήρε την τσάντα με χρήματα στο κέντρο της Αθήνας. 
ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΗΝ...ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ
Φαρμακοποιός του Αμαρουσίου κατήγγειλε ότι κυρία, υποκρινόμενη ότι ήταν η παιδίατρος της περιοχής, της τηλεφώνησε με απόκρυψη. Ζήτησε να την εξυπηρετήσει, δίνοντάς της 50 ευρώ, τα οποία θα επέστρεφε αυθημερόν. Σε επικοινωνία που ακολούθησε, η παιδίατρος ανέφερε στη φαρμακοποιό πως δεν γνώριζε τίποτε για το περιστατικό. Από την Αστυνομία πληροφορήθηκε ότι είχαν αναφερθεί άλλες τρεις παρόμοιες περιπτώσεις!
ethnos.gr 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια