Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Τουπόλεφ

 Χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες μετέχουν στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τις σορούς και των 92 επιβαινόντων του μοιραίου
αεροσκάφους.


 Τα ξημερώματα της Τρίτης δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τη Μαύρη Θάλασσα το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Tu-154. «Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τμήμα της ουράς του αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.



πηγή: Πρώτο Θέμα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια