Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ζήτησαν και τι συζήτησαν με τον Αρχηγό οι αστυνομικοί της Αργολίδας

Την ευκαιρία να πουν τα αιτηματά τους από κοντά στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ είχαν οι αστυνομικοί της Αργολίδας. Στο υπόμνημά τους έκαναν αναλυτική αναφορά σε όσα τους απασχολούν.



Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

ΠΡΟΣ: κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
                        Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ                 

     Κύριε Αρχηγέ,
     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας σας εκφράζει προσωπικά την ευαρέσκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της καθώς και των μελών της για την πραγματοποίηση της εκ μέρους σας περιοδείας στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και σας καλωσορίζει στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το Ναύπλιο και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας.
     Έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων τα οποία απορρέουν από την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, δεν είμαστε αυτοί που απαιτούμε την διευθέτηση όλων των ζητημάτων που μας απασχολούν ούτε την ικανοποίηση αιτημάτων που σε άλλους καιρούς ίσως να μην υφίσταντο. Αντιθέτως είμαστε αυτοί που ουκ ολίγες φορές με χρήματα που στερήσαμε από τις οικογένειες μας εξασφαλίσαμε τα απαραίτητα όπως γραφική ύλη, είδη καθαρισμού, είδη υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και διάφορα εφόδια για την ομαλή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
     Κύριε Αρχηγέ, επιτρέψτε μας με την ευκαιρία της επίσκεψης σας και της εδώ παρουσίας σας να θέσουμε υπ’όψιν σας επιγραμματικά τα παρακάτω θέματα που μας απασχολούν τα οποία ως Ένωση τα έχουμε αναπτύξει σε έγγραφά μας στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου μας.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
     Η Ένωση μας συμφωνεί απόλυτα και ταυτίζεται με το Σχέδιο Νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση – αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Αργολίδας, όπως αυτό παρουσιάστηκε στην Γ.Π.Α.Δ.ΠΕΛ/ΣΟΥ και αφορά την ίδρυση ενός Μικτού Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου με νέες οργανικές θέσεις και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή και την κατάργηση όλων των Αστυνομικών Σταθμών με ταυτόχρονη όμως αύξηση των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης μας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της.
     Επίσης άποψη μας είναι πως η επικείμενη αναδιάταξη θα πρέπει να συνδυαστεί και με απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από ξένα προς την αποστολή της έργα.
ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡΓΟΥΣ.
     Παρακαλούμε εσάς προσωπικά ζητώντας την δική σας παρέμβαση για την άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταστέγασης του Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ από το ήδη υπάρχον ακατάλληλο κτίριο για στέγαση Δημόσιας Υπηρεσίας αλλά και επικίνδυνο από άποψη στατικότητας όπως το χαρακτηρίζουν με έγγραφά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε άλλο κτίριο κατάλληλο αφού εξοικονομήσουμε τα χρήματα που χρειάζονται για το σκοπό αυτό από την οριστική διακοπή λειτουργίας των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Τριάδας - Τολού - Νέας Κίου - Αρχ. Επιδαύρου, υπηρεσίες που είναι κλειστές επί αρκετά χρόνια, παρά ταύτα η πολιτεία μας εξακολουθεί να καταβάλει μισθώματα για τα κτίρια που τις στεγάζουν.
     Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να εξευρεθεί λύση για την μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Άργους, σε κτίριο με υποδομές κατάλληλες για τέτοια χρήση.
ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
     Όσο αφορά την υλικοτεχνική υποδομή η κατάσταση είναι σχεδόν ίδια με αυτή των περισσοτέρων Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας και ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι χρήζουν άμεσης αντικατάστασης τα οχήματα της Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπλίου – Άργους - Κρανιδίου καθώς και ο εφοδιασμός με ένα επιπλέον όχημα του Α.Τ.Κρανιδίου και δύο δικύκλων μοτοσικλετών.
     Αναγκαίος είναι ο εφοδιασμός των ανδρών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ναυπλίου και Άργους με στολή δικυκλιστή και κράνη διότι χωρίς αυτά οι συνάδελφοι θέτουν εαυτούς σε κίνδυνο.
     Τέλος όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή είναι αναγκαία η αντικατάσταση των αλεξίσφαιρων γιλέκων των οποίων η ισχύς έχει λήξει, ζήτημα το οποίο άπτεται της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
     Εκπαίδευση σε θέματα αυτοπροστασίας, αυτοάμυνας, οπλοτεχνικής και σκοποβολής: Θεωρούμε ότι η εν λόγω εκπαίδευση πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο για όλο το αστυνομικό προσωπικό και τέσσερις φορές το χρόνο για τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. γεγονός που θα ενισχύσει το αξιόμαχο από άποψη επιχειρησιακή και θα διατηρήσει σε επίπεδο υψηλό την ικανότητα των αστυνομικών να αντιμετωπίσουν δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.
ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ & ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΑΣΗ
Θεωρούμε ότι πρέπει να απλουστευτούν οι διαδικασίες απέλασης των παράνομων μεταναστών ώστε να αποφεύγεται η μακρόχρονη παραμονή τους στα αστυνομικά κρατητήρια, κατάσταση συνηθισμένη τουλάχιστον στις δικές μας υπηρεσίες, που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους ιδίους τους κρατούμενους, οι οποίοι αμέσως μετά την ταυτοποίηση τους θα πρέπει να μεταφέρονται στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της χώρας που έχουν ιδρυθεί για τον λόγο αυτό.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
     Ένα θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα διότι η μη ύπαρξη συνεργείων καθαριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του 2016 μόνο προβλήματα επέφερε και άσχημη εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες και πιστεύουμε ότι το 2017 το ζήτημα πρέπει να λήξει, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας για το αστυνομικό προσωπικό Π.Δ.45/2008.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΔΗ - ΕΦΟΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
     Επίσης σας αναφέρουμε ότι από πενταετίας τουλάχιστον δεν έχουμε εφοδιαστεί από την υπηρεσία με είδη ένδυσης και υπόδησης με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τηρήσουμε το κανονικό της στολής.
               Κλείνοντας κ. Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωσή μας χαιρετίζει την πρωτοβουλία σας η οποία σας φέρνει κοντά μας και ευελπιστεί ότι θα καταβληθεί εκ μέρους σας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων τα οποία σας ετέθησαν.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια