Ένωση Αθηνών: Επικοινωνία ώρα μηδέν

Την τήρηση τών υποσχέσεων της ηγεσίας του Σώματος αναφορικά με το σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν τα μέλη της Ένωσης Αθηνών, που διαπιστώνουν τεράστια προβλήματα, ακόμα και σε σοβαρά περιστατικά, όπως εκείνα με την ανταλλαγή πυροβολισμών κακοποιών και ομάδων ΔΙ.ΑΣ.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: 
Έχει πλέον γιγαντωθεί το πρόβλημα με τις επικοινωνίες στην Αστυνομία και ιδιαίτερα στις μεγάλες κεντρικές υπηρεσίες που δέχονται καθημερινά το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Δυστυχώς το 2016 κι ενώ οι μέθοδοι των κακοποιών στοιχείων καλπάζουν κι εκσυγχρονίζονται καθημερινά, η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρέψει σε πεπαλαιωμένα συστήματα ενδοεπικοινωνίας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα σε σοβαρά περιστατικά όπου έγιναν ευρέως γνωστά στη δημοσιότητα, από τύχη ευτυχώς δεν θρηνήσαμε συναδέλφους οι οποίοι ενεργούσαν ως πρόβατα επί σφαγή είτε διότι δεν είχαν καθόλου ενημέρωση είτε διότι η ενημέρωση δεν έφτανε με σαφήνεια στους ατομικούς τους ασυρμάτους. Επίσης λόγω της παλαιάς τεχνολογίας του αναλογικού συστήματος η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των ασυρματικών κέντρων της αστυνομίας με τους αστυνομικούς είναι διάτρητη, αφού μπορεί ο καθένας να παρεμβάλλει και να παρακολουθεί τις εντολές και τους διαλόγους.
     Για άλλη μια φορά σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ανεπτυγμένη τον 21ο αιώνα οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βρίσκονται από το 2014 αποδυναμωμένοι απέναντι στις ορέξεις των εγκληματιών. Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί απέδειξαν όμως τον υψηλό επαγγελματισμό τους στην προάσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας.
     Αυτή είναι η δική μας ευθύνη, περιμένουμε επιτέλους και την τήρηση των δικών σας υποσχέσεων!

                                                           Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
              
       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος