«Αγγίζουν» τον δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου οι αρχές

Ζήτημα χρόνου θεωρείται η εξιχνίαση της δολοφονίας της 45χρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, μέσα στο σπίτι της στη Λαμία. Από την διαστάρωση των στοιχείων και τα
αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων τις επόμενες ώρες ενδεχομένως θα προκύψει ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.
Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει ένα μικρό κύκλο υπόπτων από το στενό προσωπικό περιβάλλον του θύματος και εκτιμούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψη του δράστη. Από τον τόπο του εγκλήματος έχουν συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα και DNA του δολοφόνου, με τα ευρήματα να έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.
Το θύμα είχε ανοίξει στον δολοφόνο του ή άνοιξε ο ίδιος με δικά του κλειδιά! Η 45χρονη έφερε πέντε μαχαιριές στο λαιμό και το στήθος, ενώ σήμερα αναμένεται και η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Το διαμέρισμα δεν είχε ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή απώλεια χρημάτων. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λαμίας έχουν λάβει καταθέσεις ατόμων που προέρχονται από το συγγενικό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον, ανάμεσα στους οποίους και ο ένας από τους δύο υπόπτους.
Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιδιαιτέρως γνωστή για το πλούσιο έργο της στην παιδοψυχιατρική. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα.
Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια με αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίδασκε στα ΤΕΙ Λαμίας, αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα, είχε ραδιοφωνική εκπομπή, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Διάσπασης Προσοχής-Υπερκινητικότητας, εκπαιδεύτρια σε πρόγραμμα του κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιγάλεω και είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια.
Οι φίλοι της αγαπητής γιατρού λένε από χθες Τετάρτη το τελευταίο αντίο ποστάροντας στον λογαριασμό της Θώμης Κουμπούρα στο Facebook.
«Θωμη μου αδικοχαμενη γιατί, γιατί, γιατί; Τωρα τι θ' απογίνουμε χωρίς τις επισημάνσεις σου, το χιούμορ σου, τις αναλύσεις σου, τις ατελείωτες συζητήσεις επι παντός  επιστητού; Δεν το πιστεύω ακόμη οτι βρέθηκε άνθρωπος να σε δολοφονήσει, ο,τι και να σας χώριζε...», γράφει μία από τις αναρτήσεις.
 Η Θώμη Κουμπούρα βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη στις 11.15 μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή Γαλανέικα στη Λαμία. Η 45χρονη ζούσε στον πρώτο όροφο οικογενειακής πολυκατοικίας. Στο ισόγειο ζει η μητέρα της και στον δεύτερο όροφο ο αδερφός της. Η γιατρός έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο –πιθανότατα μαχαίρι- στο στήθος και στο λαιμό.
Το πτώμα βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού από τον αδερφό της που ανησύχησε και αναζήτησε την αδερφή του. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από συγγενικά πρόσωπα προσπαθώντας να σχηματίσουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων.

thetoc.gr