Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε κίνδυνο καταβολής και τα πενθήμερα Δεκεμβρίου, Όλο το παρασκήνιο

Αγώνας δρόμου υποστηρίζουν πηγές του υπουργειου ότι έγινε στην προσπάθεια να καταβληθούν κανονικά τα πενθήμερα Νοεμβρίου στην τρέχουσα μισθοδοσία (23 Δεκεμβρίου), όμως
δεν υπήρξε τερματισμός.

Σύμφωνα με πληγές ενημέρωσης του bloko.gr, για τα πενθήμερα είχαν εξασφαλιστεί πόροι από τον προϋπολογισμό του 2017 πλην όμως, με πρόσφατη διάταξη προφανώς καθ' υπαγόρευσιν της τρόικας- κουαρτέτου- θεσμών που ασμένως θεσμοθετήθηκε, μπήκε φρένο στη δυνατότητα μεταφοράς δαπάνης της επόμενης χρονιάς στο 2016,

Έτσι το κονδύλι που ζητήθηκε έξτρα για την κάλυψη των πενθήμερων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου παρότι εγκρίθηκε με ΚΥΑ δημόσιας τάξης- οικονομικών, αποδείχτηκε tabula rasa. Για να ξαναπάρει υπόσταση η ΚΥΑ και καταβληθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για την εργασία πέραν του πενθημέρου, συντάχθηκε νέα τροπολογία που όμως δεν πρόλαβε να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει η ανώτατη δυνατή προθεσμία εγγραφής των στη μισθοδοσία.

Έτσι, υπήρξε και ο κίνδυνος της μετάθεσης της μιθοδοσίας για μετά τα Χριστούγεννα, καθώς η τεχνική διαδικασία για την καταβολή της μισθοδοσίας αντί στις 15 του μήνα που έπρεπε να κλείσει, έκλεισε πριν από λίγο. Όπως όμως διαβεβαιώνεται, η μισθοί θα μπουν στους λογαριασμο΄ς κανονικά στις 23 του μήνα.

Όμως κι εκεί βρίσκεται η δεύτερη παγίδα, επειδή και τα πενθήμερα Δεκεμβρίου είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2016, είναι πολύ πιθανό να μην καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις ούτε τον Ιανουάριο, οπότε και θα δοθούν όλα μαζεμένα τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας ωστόσο όλες τις προϋποθέσεις για αύξηση της μαύρης τρύπας στον σχετικό κωδικό και προβλήματα νωρίτερα απ' ότι φέτοςστις μισθοδοσίες των τελευταίων μηνών του 2017. Θυμίζουμε ότι η μηνιαία δαπάνη για τα πενθήμερα ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνεται θα καταβληθούν κανονικά στη μισθοδοσία τα κομμένα νυχτερινά.
.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια