Τρόποι για να νιώθεις πιο άνετος, όταν βρίσκεσαι υπό πίεση!


Είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, τα προβλήματα που σε αποσχολούν και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις σε πιέζουν συνεχώς και δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις.

Επιπλέον, η ρουτίνα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα νεύρα και την ψυχολογία σου, με αποτέλεσμα το στρες και το άγχος τις περισσότερες φορές να «χτυπάει» κόκκινο!

Για να ανταπεξέλθουμε οι άνθρωποι συνήθως βρίσκουμε τεχνικές και τρόπους να ηρεμούμε για να βγάλουμε την εβδομάδα. Όταν όμως έχεις χάσει τον ύπνο σου, θα πρέπει να βρεις το δικό σου μοναδικό τρόπο για να νιώθεις άνετος οτιδήποτε κι αν συμβαίνει.

Παρακάτω σου προτείνουμε οχτώ τρόπους που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετος όταν βρίσκεσαι υπό πίεση στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε κάθε περίπτωση.

Ξεκίνα
Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο δύσκολος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι εκεί, έτοιμος για μάχη. Η παρουσία σου σε οτιδήποτε συμβαίνει είναι η μισή νίκη. Φυσικά είναι δύσκολο να ξεκινάς μία μάχη με τον εαυτό σου και τις συνθήκες αλλά αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Όταν έχεις αμφιβολίες υπενθύμισε στον εαυτό σου πώς έχεις πάρει κάποιες αποφάσεις και όλα θα γίνουν ευκολότερα.


Μην παραιτηθείς
Πήρες την απόφαση να φτιάξεις την ψυχολογία σου και να κάνεις έτσι ευκολότερη την καθημερινότητά σου. Μην τα παρατήσεις στο ημίχρονο. Απλά συνέχισε. Ότι αξίζει είναι δύσκολο και φυσικά η αλλαγή στη ζωή μας είναι πολύ δύσκολη αλλά μην αφήσεις την προσπάθεια γιατί απλώς θα γυρίσεις σε μία κατάσταση όπου η αμηχανία θα κυριαρχήσει στη δουλειά σου και αυτό δεν το θέλεις.

Καμία δικαιολογία
Κάποια στιγμή εξαντλημένος θα αναρωτηθείς γιατί προσπαθείς. Θα πρέπει να ξέρεις την απάντηση. Τι κίνητρο έχεις και πόσο καλό θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για την ποιότητα της ζωής σου; Μην δικαιολογήσεις μία ενδεχομένη παραίτηση από την προσπάθεια.

Ξέφυγε από την ασφάλειά σου
Είναι αναμενόμενο να πεις στον εαυτό σου ότι δεν ξέρεις πώς να πετύχεις το στόχο που έθεσες. Όλοι το έχουμε αναρωτηθεί αυτό. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο για την αυτοπεποίθηση. Απλά προσποιήσου πώς είσαι άνετος. Κάποια στιγμή θα αισθανθείς πώς δεν ήταν και τόσο δύσκολο.

Αποδέξου την αλήθεια
Στην πραγματικότητα η όλη κατάσταση είναι χάλια. Εσύ παλεύεις με τον εαυτό σου ενώ η δουλειά τρέχει και πρέπει να τα βγάλεις πέρα. Αποδέξου την αλήθεια αυτή και χρησιμοποίησε την για να γίνεις ακόμα πιο δυνατός. Οι ακραίες καταστάσεις θέλουν τα ανάλογα μέτρα και σίγουρα το ίδιο ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις.


Κάνε παρέα με άτομα που σκέφτονται όπως εσύ
Μίλησε για τις εμπειρίες σου σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις και ίσως παρόμοια προβλήματα. Άκουσε πώς αντιμετώπισαν οι άλλοι διάφορες καταστάσεις και δες την πρόοδό σου σταδιακά.

Αναγνώρισε την πρόοδό σου
Τώρα που αλλάζεις προς το καλύτερο, αισθάνεσαι καλύτερα και άνετα. Αναγνώρισε την πρόοδο που συντελείται μέσα σου και κατ’ επέκταση στη ζωή σου. Εκ φύσεως θα θελήσεις να πιέσεις κι άλλο τα όρια σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Δες τι άλλο μπορείς να αλλάξεις ή να βελτιώσεις. Η πρόοδος είναι πάντα κάτι καλό.

Επανέλαβε
Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις την προσπάθεια τόσο καλύτερα θα μάθεις να νιώθεις άνετος σε δύσκολες καταστάσεις και σε υπό πίεση συνθήκες. Η αυτοπεποίθηση έρχεται με προσπάθεια και επανάληψη.


Πηγή: the-man.gr