Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΠΛΣ: Ποιές προτάσεις για το προσωπικό έγιναν δεκτές από τον Υπ.Ναυτιλίας για να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και στελέχη του γραφείου του, ανακοίνωσε η ΠΟΕΠΛΣ που δηλώνει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις καθώς οι προτάσεις και οι ενστάσεις της έγιναν δεκτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Πραγματοποιήθηκε τη 12/12/2016 Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με βασικό θέμα συζήτησης τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για το Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ που προωθείται με ταχείς ρυθμούς αλλά και τις διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό και αφορούν στο καθεστώς των μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άμεση ανταπόκριση του νέου μας Υπουργού κ.Κουρουμπλή Παναγιώτη στις αντιδράσεις μας αναφορικά με το κείμενο του καθεστώτος των μεταθέσεων όπως αυτό δόθηκε σε υπηρεσιακούς φορείς προς έκφραση απόψεων και μας βρήκε αντίθετους τόσο  για το γεγονός ότι ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης επί το Νομοσχεδίου, όπως αυτό δόθηκε για δημόσια διαβούλευση τον Μάιο ,όσο και επειδή αρκετές διατάξεις έρχονται σε σφόδρα αντίθεση με το πνεύμα των μεταθέσεων, που ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχουμε διεκδικήσει και πετύχει με σκληρούς αγώνες ετών.
Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό κ.Κουρουμπλή Παναγιώτη αλλά και με τη Διευθύντρια του γραφείου του, κ.Μπατσαρά Δάφνη προκειμένου σε άμεσο χρόνο να έχουμε ως αποτέλεσμα συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου.
Αναφορικά με το καθεστώς το μεταθέσεων και την πρόθεση του κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη να ενταχθούν στο Νομοσχέδιο οι βασικές αρχές οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση του νέου ΠΔ Μεταθέσεων που θα ακολουθήσει του Νομοσχεδίου, αποφασίσαμε ως Δ.Σ. να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές της ισότητας και της ισονομίας επί της διαδικασίας των μεταθέσεων όπως αυτές αποτυπωθήκαν στο σχέδιο του ΠΔ Μεταθέσεων που αποτελεί προϊόν γόνιμης συνεργασίας υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών φορέων και είχε υποβληθεί προς υπογραφή στον προκάτοχό του κ.Δρίτσα Θ.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ως δεδομένο τη διατήρηση του μέγιστου χρόνου παραμονής τα 8 έτη και επιπροσθέτως ως θετική εξέλιξη την αποδοχή της πρότασής μας για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης που θα καταργεί τον Καλλικράτη και θα καθιερώνει ως ξεχωριστούς τόπους επιλογής τα Λιμενικά Τμήματα. Σοβαρή ένσταση διατυπώθηκε και με τις μεταθέσεις στελεχών δίχως κριτήρια, ακόμη και όταν αυτές πραγματοποιούνται εντός της ίδιας ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.
Στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης σημαντικές διατάξεις που αποτελούν διεκδικήσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., όπως:
  1. Μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με πανελλήνιες εξετάσεις.

  • Ένταξη σχολών σε ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  • 2. Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ.

  • 3. Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ
    4.
    Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

    5. Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • 6. Εξομοίωση των δοκίμων Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως προς τις ρυθμίσεις της μόνιμης διαθεσιμότητας, με τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία κατέστησαν σωματικώς ανίκανα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα αυτής.
Με το δίκαιο αγώνα μας και τη συμβολή όλων μπορούμε να πετύχουμε προσθήκες και τροποποιήσεις που μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν σε όλους μας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια