Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελληνικές αρχές: Το λάθος με τον Αφγανό είναι γερμανικό λάθος

Στην αντεπίθεση περνούν οι ελληνικές αρχές στην σκληρή επίθεση που εξαπολύουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εναντίον των υπηρεσιών της χώρας μας στιγματίζοντας το πως έφτασε στην Βόρεια Ευρώπη ο δολοφόνος, ενώ ήταν φυλακή για βαριά αδικήματα στη Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr  ελληνική ανταπάντηση θα επικεντρωθεί στο γεγονός ότι ο Χουσείν Καβάρι είχε υποβαλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013, οπότε και δακτυλοσκοπήθηκε με συνέπεια τα αποτυπώματα του να μπουν στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Eurodac. Το αίτημα του απορρίφθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη για την γνωστή υπόθεση της Κέρκυρας.

Εάν όμως όπως, γράφει ο γερμανικός Τύπος ο Καβάρι υπέβαλε αίτημα ασύλου και στην Γερμανία το Νοέμβριο του 2015, τότε οι Γερμανοί αστυνομικοί θα έπρεπε να πράξουν το αυτονόητο. Να ανατρέξουν στο σύστημα eurodac και στη συνέχεια, όταν θα διαπίστωναν ότι είχε σημανθεί στη Ελλάδα, θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτημα ενημέρωσης για την κατάσταση του.

Αν είχε γίνει αυτή η διαδικασία, θα είχαν ενημερωθεί ότι καταζητείται για παραβίαση των περιοριστικών όρων της αποφυλάκισης του.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια