Πάγωσε το τζάμι του αυτοκινήτου σας; Σας έχουμε τη λύση!


Ο χειμώνας με το κρύο προκαλεί διάφορες ανεπιθύμητες καταστάσεις, τόσο σε εμάς τους ίδιους -ξηρό δέρμα, βουλωμένη μύτη, ιώσεις- όσο και για το αυτοκίνητό μας.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σας συμβούν είναι να ξυπνήσετε το πρωί και ο πάγος να έχει καλύψει όλο το παμπρίζ με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να οδηγήσετε.

Παρόλο που το «ξεχιόνισμα» του αυτοκινήτου σας και το ξύσιμο του πάγου από το παρμπρίζ σας φαίνεται σαν ένα αναγκαίο κακό του χειμώνα, δεν θα έπρεπε να είναι. Γλιτώστε χρόνο και ενέργεια, κάνοντας τα εξής:

Σε ένα δοχείο ψεκασμού ανακατέψτε 2 μέρη αλκοόλης με 1 μέρος νερού και στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε και ψεκάστε απευθείας στο παγωμένο παρμπρίζ. Παρακολουθήστε τον πάγο κυριολεκτικά να λιώνει μπροστά στα μάτια σας!

Αυτό το απλό μείγμα πρέπει να το έχετε σε ετοιμότητα τα κρύα πρωινά για το παγωμένο παρμπρίζ. Μπορείτε να αφήσετε το μπουκάλι αυτοκίνητό σας, αφού δεν θα παγώσει αν δεν πέσει η θερμοκρασία αρκετά κάτω από το μηδέν. Αυτό συμβαίνει γιατί το σημείο πήξης της αλκοόλης είναι -128,2 βαθμούς Κελσίου. Δεδομένου ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε, είναι μακράν ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε ένα παρμπρίζ που είναι καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα πάγου.

Μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε ακριβώς πόσο καλά λειτουργεί στην πράξη. Αξίζει τον κόπο!

Δείτε το βίντεο:Πηγή: athensmagazine.gr