Περισσότερο χρυσό επαναπάτρισε φέτος η Γερμανία – Σχεδόν το μισό της απόθεμα βρίσκεται πλέον στη χώρα!


Περισσότερα αποθέματα χρυσού από ότι σχεδίαζε επαναπάτρισε φέτος η Γερμανία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

Μάλιστα, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η κεντρική τράπεζα κινείται για την επάνοδο στη χώρα του μισού και πλέον αποθέματός της, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Γενς Βάιντμαν στην εφημερίδα Bild.

«Φέραμε πίσω στη Γερμανία ξανά πολύ περισσότερο χρυσό το 2016 από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Πλέον, σχεδόν το μισό απόθεμα χρυσού βρίσκεται στη Γερμανία», είπε ο Βάιντμαν στην εφημερίδα Bild.

Όταν ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί εκφράστηκαν υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα είχαν αμφισβητήσει αν ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015.

Στη Γερμανία φυλάσσονται σήμερα περίπου 1.600 τόνοι χρυσού και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί στους 1.700 τόνους ως το 2020.

Πηγή: now24.gr