Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτη ταλαιπωρία για τέσσερις αστυνομικούς στη Σάμο


Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου με επιστολή που απέστειλαν στον αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας τον ενημερώνουν για όσα πέρασαν τέσσερις αστυνομικοί στη Σάμο



Κύριε Αρχηγέ

Την Πέμπτη 08-12-2016 διατάχτηκαν  τέσσερεις Αστυνομικοί από το νησί της Κω να μεταφέρουν 12 μετανάστες στην Σάμο προκειμένου να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Κατά την διάρκεια της μεταγωγής και έχοντας υπερβεί κατά πολύ το ωράριο εργασίας,  μία ώρα πριν φτάσουν στο νησί της Σάμου, οι ανωτέρω συνάδελφοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, ότι η διαταγή από το ΑΕΑ είχε ακυρωθεί με νεότερη η οποία τους διέταζε να επιστρέψουν μαζί με τους κρατούμενους ξανά στην Κω.

 Η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας, μαζί με τους κρατούμενους να αποβιβασθούν και να παραμείνουν μόνοι τους για πάνω από δύο ώρες στο λιμάνι του Πυθαγόρειου και κανένας να μην ενδιαφέρεται  για την τύχη τους. Ωστόσο κάθε προσπάθεια που έγινε για συνεννόηση έπεφτε στο κενό καθώς όλοι αποποιούνταν των ευθυνών τους, ενώ οι απαντήσεις που δινόταν ήταν τουλάχιστον προκλητικές, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι  και οι αστυνομικοί να βρίσκονται ακόμα στην Σάμο και μόνο μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, βρέθηκε κατάλυμα για τους συναδέλφους και χώρος φύλαξης για τους κρατουμένους.  

 

Κύριε Αρχηγέ

Η προχειρότητα που σχεδιάζονται οι μεταγωγές που αφορούν τη νησιωτική χώρα και κυρίως τα Δωδεκάνησα, εμάς και τους συναδέλφους μας, μας έχει εξοργίσει. Ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρημένοι  συνάδελφοί μας εγκλωβίζονται σε Λιμάνια ή Αεροδρόμια. Όπως και η ελαφρότητα που διατάζεται μία ακτοπλοϊκή μεταγωγή να επιστρέψει στην αφετηρία της είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.

Για όλα τα παραπάνω σας ζητάμε την παρέμβασή σας για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών και την απόδοση των πειθαρχικών ευθυνών που προκύπτουν, ενώ εμείς από την πλευρά μας θα αναζητήσουμε τις ποινικές ευθύνες αν υπάρχουν. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο  Πρόεδρος

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος 
 
Ο   Γεν. Γραμματέας

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης


 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια