Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερα χρόνια φυλακή στην Ιταλία είχε κάνει ο Τυνήσιος καταζητούμενος

Το σημείο του μακελειού: Οι ευρωπαϊκές Αρχές βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του καταζητουμένου -ο οποίος, όπως επαναλαμβάνει η γερμανική αστυνομία, μπορεί να μην είναι καν ο δράστης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βερολίνο/Ρώμη

Με τις Αρχές της Γερμανίας και των γειτονικών χωρών να βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τον
Ανίς Αμρί, τον Τυνήσιο που καταζητείται για την βάρβαρη επίθεση στο Βερολίνο, περισσότερα στοιχεία για το παρελθόν του βγαίνουν στη δημοσιότητα: Σύμφωνα με αναφορές από τη Ρωμή, ο καταζητούμενος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Ιταλία για τέσσερα χρόνια, από το 2011, για εμπρησμό κέντρου υποδοχής στη Λαμπεντούζα πριν εξαφανιστεί.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η γερμανική αστυνομία τον έχει επικηρύξει με μέχρι 100.000 ευρώ. Την ευθύνη της επίθεσης έχει διεκδικήσει η τζιχαντιστική ISIS.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στον Αμρί μετά τον εντοπισμό εγγράφων του στην νταλίκα με την οποία διενεργήθηκε η επίθεση -ο ρόλος του ωστόσο είναι ακόμη θολός.

Επιβεβαιωμένο είναι ότι ο Αμρί είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας για σχέσεις του με ομάδες σαλαφιστών στη Γερμανία και θεωρείτο ύποπτος για σχέσεις με την ISIS. Βρισκόταν επίσης σε κίνηση διαδικασία απέλασής του.

Το πρωί της Πέμπτης, δημοσίευμα των αμερικανικών New York Times υποστήριζε, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, πως ο Αμρί βρισκόταν σε άμεση επαφή με την ISIS και πως είχε βρεθεί τουλάχιστον μία φορά σε επικοινωνία με μέλη της μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι ίδιες, ακόμη ανεπιβεβαίωτες, αναφορές υποστηρίζουν επίσης πως το όνομά του βρισκόταν στη «μαύρη λίστα» απαγόρευσης επιβίβασης σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ.








Newsroom ΔΟΛ










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια